Mandžukič jako Stanciu. Po půl roce končí v Kataru a chystá se posílit rivala Juventusu

Mandžukič jako Stanciu. Po půl roce končí v Kataru a chystá se posílit rivala Juventusu

Mario Mandžukič odešel v létě z Juventusu Turín do Kataru a podepsal zde smlouvu na dva a půl roku, už nyní ji ale vypověděl a v arabském světě pokračovat nehodlá. Pravděpodobně se vrátí do Itálie.

Vicemistr světa z roku 2018 začínal kariéru v rodném Chorvatsku, v německé bundeslize pak nastupoval za Wolfsburg a za Bayern Mnichov, v jehož dresu vyhrál i Ligu mistrů. Rok pak strávil v Atleticu Madrid a v létě 2015 zamířil do Juventusu, odkud v zimě odešel do Kataru. Nyní se poohlíží po dalším angažmá.

"S vedením jsme se navzájem domluvili na ukončení mého kontraktu. Vážím si důvěry a pohostinnosti, jichž se mi v Kataru dostalo a klubu přeji do budoucnosti jenom to nejlepší," uvedl Mandžukič. O chorvatského útočníka stojí podle všeho zejména AC Milán, zálusk si na něj dělá ale i nováček soutěže Benevento, které trénuje legendární útočník Filippo Inzaghi. Rád by jej ovšem angažoval i ruský Lokomotiv Moskva.

Pokud by Mandžukič posílil AC Milán, fanouškům Juventusu by se to moc nelíbilo. Stejně to měl i sešívaný záložník Nicolae Stanciu, jenž odešel ze Sparty do arabského světa a o půl roku později přestoupil do Slavie. V Itálii jsou ovšem přestupy mezi rivaly na denním pořádku, povídat by mohly i legendy jako Andrea Pirlo, Zlatan Ibrahimovič, již zmíněný Filippo Inzaghi a další...