Slovenská divize Volkswagenu chystá investice za půl miliardy eur

Slovenská divize německé automobilky Volkswagen plánuje do roku 2025 investovat nejméně půl miliardy eur (13,4 miliardy Kč). Vyplývá to z memoranda, které dnes podle úřadu slovenské vlády zástupci společnosti Volkswagen Slovakia podepsali s premiérem Igorem Matovičem a ministrem financí Eduardem Hegerem. Vláda plánuje podpořit investice Volkswagenu, stejně jako výstavbu nájemních bytů i v okolí bratislavské továrny automobilky.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Automobilka Volkswagen

Automobilka Volkswagen | Zdroj: Reuters

Volkswagen, který se s přibližně 12 tisíci pracovníky řadí k největším zaměstnavatelům na Slovensku, hodlá do roku 2023 udržet počet pracovních míst v zemi. V souvislosti s blíže neupřesněným projektem počítá s vytvořením asi 2000 pozic. Od loňského jara přitom slovenská divize Volkswagenu v rámci zvyšování produktivity zrušila asi 3000 pracovních míst.

Volkswagen novou továrnu v Turecku nepostaví. Důvodem je nižší poptávka kvůli koronakrizi

Číst článek

Volkswagen na Slovensku montuje sportovně-užitkového vozy (SUV) a také malá městská auta včetně elektrického automobilu Škoda Citigo. Bratislavský závod automobilky se za nynější letní dovolené připravuje na výrobu modelu Škoda Karoq.

Podle německého časopisu Automobilwoche by slovenská továrna Volkswagenu měla montovat i vozy Volkswagen Passat a Škoda Superb, s jejichž výrobou koncern původně počítal v plánovaném novém závodě v Turecku. Volkswagen ale od jeho výstavby ustoupil.

Automobilový průmysl je hlavním motorem slovenské ekonomiky. Kromě Volkswagenu mají své závody v zemi pod Tatrami také automobilky Jaguar Land Rover, Kia Motors a PSA.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme