Své druhé enduro proměnila Barbora Průdková na Zadově ve vítězství

Teprve druhý enduro závod v kariéře a hned vítězství! Ve 2. kole České Enduro Serie slavila triumf Barbora Průdková a Matěj Charvát...

Autor: Jan Měšťák
Foto: Jan Měšťák
Své druhé enduro proměnila Barbora Průdková na Zadově ve vítězství

Šumavský Zadov je s bikery spjat pupeční šňůrou, v letošní sezoně - nesezoně je to už několikátý podnik věnovaný čistě bikerům. Tentokrát to bylo 2. kolo České Enduro Serie.

Zadovská zastávka patří k těm jednodušším podnikům v ČESu a je tak dobrým startupovým místem pro začínajicí enduro závodníky. I díky tomu si na podnik našlo cestu přes 400 zájemců a s nimi na Šumavu dorazilo i slunečné počasí. Pod kopcem se sešla slušná konkurence tvořená nejen z české enduro špičky, ale například i slovenské.

Luťákova parta pro závodníky připravila celkem 6 měřených úseků s tím, že nejtěžší šestý si užila pouze kategorie Race. Kategorie Hobby se musela spokojit pouze s 5 měřenými úseky. 

Zadov si nenechala ujít bývalá mistryně ČR v XCO a zároveň dvojnásobná bronzová medailistka z ME ve Sprint Eliminatoru Barbora Průdková (Ghost Team). Ta nedávno prodělala operaci břicha a tak, jak sama říká, enduro bere jako udržovací plán pro možný návrat do cross country.

Svým mimo závodním zpestřením vypálila rybník endurovým stálicím, když druhé Fejole Štepánce Nestlerové v celkovém součtu nasekala více jak 26 sekund, přestože vyhrála „pouze“ tři měřené úseky. S třetím místem se musela spokojit Andrea Drengubáková, když po nelítostném souboji skončila jednu sekundu za Štěpánkou.


Fejola Štepánka Nestlerová dokázala zajet nejrychleji druhou erzetu...

“Jsem moc ráda, že jsem vyhrála. Chtěla jsem bojovat o bednu, ale věděla jsem, že to bude hrozně těžké, protože holky se fakt zlepšují. Na druhou stranu mám letos na enduro kole více nalítáno než vloni a tak jsem si věřila více. Bylo to moje druhé enduro v životě a jsem mega spokojená. Udělala jsem teda dost chyb, ale myslím, že to dneska tak nějak potkalo všechny. Podmínky byly těžké a 6 erzet mě osobně dalo fakt zabrat. Na poslední už se mi nahoře klepaly ruce, ale sjela jsem to a dost rychle nakonec :-) Tak jsem ráda. Uvidíme jak to půjde na dalších závodech,” svěřila se nejrychlejší žena víkendu Barča Průdková.

Mezi muži, i přes absenci loňského vítěze Jakub Říhy, který je po operaci klíční kosti, se v mužské kategorii sešla velice silná jména. Reprezentovaná jak sjezdaři tak enduristy, kterým hrál do karet profil tratě se šlapavými úseky, čímž je stavěl do rolí favoritů. O to byla větším překvapením výhra Matěje Charváta (Banshee bikes / charvatBros), který se dvěmi nejrychlejšími erzetami, dokázal o sedm sekund odskočit druhému Přemkovi Tejchmanovi (Qayron Factory Team). Na třetí pozici skončil Stanislav Sehnal (Kellys Factory team), kterého na kopci doprovázely technické problémy.


Matěj Charvát

“Na Zadově je to pěkný, je to úplně jinej styl než byl Klínovec minulý týden. Tady je to víc takový, že člověk musí jet v klidu. Je tam víc hrabanky, víc zavřených zatáček, víc sekcí do kopce, takže v podstatě si myslím, že na Klínovci je to víc sjezdový, tady je to i trošku o taktice, o rozvážnosti. Já jsem věděl, že takový terén mi může jít. Není to možná můj nejoblíbenější, ale rozhodně jsem pomýšlel na vítězství. Snažil jsem se jet v klidu. V prvních dvou erzetách to teda úplně nebylo to, co jsem si představoval, dělal jsem zbytečný chyby, jednou jsem i spadnul, ale to mi nakonec možná i pomohlo, že jsem se v těch dalších erzetách uklidnil. Věděl jsem, že lepší je jet čistě, plynule a nakonec jsem rád, že se mi podařilo vyhrát. Rozhodně nejsilnější soupeř tady byl Standa Sehnal, se kterým jsem trénoval a ten vyhrál taky několik erzet, pak měl teda přetrhlý řetěz, což ho určitě něco stálo, ale to je prostě enduro. Přéma jel super, Milan taky. Je tady konkurence jako blázen, takže jsem rád, že se mi to povedlo, je to můj první vyhraný závod v enduro serii a mám z toho radost,” okomentoval svůj výkon Matěj.

Česká Enduro Serie tímto závodem započala své třítýdenní prázdniny. Další kolo se odehraje 25-26.7 v Koutech nad Desnou.

 

Pokračovat na: Výsledky

Seznam stránek článku:

  1. Své druhé enduro proměnila Barbora Průdková na Zadově ve vítězství
  2. Výsledky
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Olympijské hryDnes se bikeři seznámí s novým OH okruhem v Paříži, postaven jen kopci z odpadků
    Dnes se bikeři seznámí s novým OH okruhem v Paříži, postaven jen kopci z odpadků
  2. Ostatní závodySP v enduru je v cíli. Češi mají top ten, Slováci se radují z vítězství
    SP v enduru je v cíli. Češi mají top ten, Slováci se radují z vítězství
  3. Mistrovství světaOkruh XCO na MS není nebezpečný, naopak je předvídatelný, říká Charvát
    Okruh XCO na MS není nebezpečný, naopak je předvídatelný, říká Charvát
  4. TechnikaFotogalerie: UNNO Burn Barči Vojta Průdkové
    Fotogalerie: UNNO Burn Barči Vojta Průdkové
  5. PreviewBikecheck: UNNO Burn Barbory Průdkové - Vojty
    Bikecheck: UNNO Burn Barbory Průdkové - Vojty
  6. OstatníTýden Tomáše Slavíka: Revíry a JBC 4X Revelations
    Týden Tomáše Slavíka: Revíry a JBC 4X Revelations

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744