004.cz

Praktiky libidinósní strangulce

Dobrý den, četl jsem v pamětech Josefa Šusty, že jeden z jeho kolegů zemřel udušením kvůli libidinósní strangulaci. Nikdy jsem tento pojem neslyšel. Poradíte mi?

Martin


Milý Martine,

s tímto archaismem se už v moderní sexuologii nesetkáváme, nicméně mohu se pokusit interpretovat to poněkud moderněji. Strangulace je lékařský výraz pro smrt uškrcením či udušením. Libido je pojem znamenající touhu po sexuální slasti. Zmíněný kolega tedy zemřel udušením při sexuálním uspokojování – masturbaci. Nedostatek kyslíku v mozku – odborně nazývaný hypoxie urychluje příchod orgasmu, u někoho zvyšuje prožitek a slast.

Pokud někdo provozuje praktiku dušení za účelem sexuálního vzrušení pravidelně či jí dává dokonce přednost pře běžným stykem, jedná se již o deviantní aktivitu, která se hodí do skupiny masochistických praktik. Jako deviaci ji nazýváme asfyxifilie. Alternativně lze použít i termín hypoxifilie. Asfyxifilní sexuální aktivity poměrně často končí smrtí devianta právě když mu selže vlastnoručně vyrobené dusící zařízení, kterému selhal pojišťovací systém. Obvykle je to právě i okamžik, kdy se o této deviaci dozví nic netušící okolí. Často jsou mrtví nalézáni i v převleku do ženských šatů – jednalo se o kombinovanou deviaci s transvestitismem. Byly popsány i případy, kdy se muži praktikující asfyxifilní praktiky dopustili sexuálních vražd, či měli takové fantazie. Je tedy předpoklad, že jsou i potencionálně nebezpeční pro své okolí.

Praktiky libidinósní strangulce - komentáře

Komentář ze dne: 08. 05. 2007 00:28:07     Reagovat
Autor: m - neregistrovaný
Titulek: zkusenosti
Tohle me strasne vzrusovalo jako pubertaka, pak to proste preslo. Kdyz si dnes vzpomenu na to co jsem provadel, tak jsem mel opravdu velky stesti, ze me taky nenasli nekde mrtvyho.S agresi proti jinym lidem to ale nikdy nemelo nic spolecnyho.

Komentář ze dne: 26. 09. 2006 18:50:51     Reagovat
Autor: FR.K (email) - neregistrovaný
Titulek: Je tedy předpoklad, že jsou i potencionálně nebezpeční pro své okolí.
TO JE TAK PŘÍŠERNÁ GENERALIZACE, ŽE BYCH TO NA TOMTO WEBU NEČEKAL. JAK CHCETE BOJOVAT S PŘEDSUDKY PROTI 004%, KDYŽ SE SAMI DOPOUŠTÍTE TAKOVÝCH NEHORÁZNOSTÍ? Z JEDNOHO PŘÍPADU USUZOVAT NA DEVIATNOST CELÉ SKUPINY???

Komentář ze dne: 26. 09. 2006 21:29:49     Reagovat
Autor: kfr - neregistrovaný
Titulek: Re: Je tedy předpoklad, že jsou i potencionálně nebezpeční pro své okolí.
haha, potrefená husa;-)

Komentář ze dne: 25. 09. 2006 16:06:37     Reagovat
Autor: karl - neregistrovaný
Titulek:
...pokud si dobře vzpomínám, tato deviace byla dříve v odborné literatuře popisována pod pojmem kotschwarismus (tímto způsobem např. skončil svůj život p. Hutchence, zpěvák skupiny INXS)

pravidla pro veřejnost odkazy rubriky posledních 100 komentářů
© 2001 - 2023 Code004 / | ISSN 1214-4452 | Inzerujte na 004.cz | Powered by phpRS |