Banky.cz Články Běžný účet Nejlepší běžný účet roku 2020 nabízí Equa bank

Nejlepší běžný účet roku 2020 nabízí Equa bank

8.7.2020 Běžný účet

Equa bank, Air Bank, Fio banka. Tyto tři společnosti nabízí v roce 2020 nejlepší běžné účty na českém trhu. Bodují zejména minimem poplatků, přehledným mobilním bankovnictvím a moderními způsoby placení. Vyplývá to z výsledků soutěže Zlatá koruna, která zhodnotila produkty od 70 finančních společností.

REKLAMA

Jako nejlepší běžný účet roku 2020 vyhodnotila Finanční akademie Zlaté koruny účet od Equa bank. Nabízí totiž mimo jiné:

  • zřízení i vedení zdarma,
  • bezplatný výběr z bankomatů po celém světě,
  • založení on-line,
  • Apple Pay a Google Pay
  • a nově i okamžité platby z mobilní aplikace.

Tyto výhody ocenili i klienti, kteří zvolili účet Equa bank jako třetí nejlepší produkt v Ceně veřejnosti.

Kromě toho získala Equa bank ocenění například také za půjčky, spořicí účet nebo za účet pro podnikatele.

Air Bank zaujala digitalizací platebních karet

Také Air Bank získala několik ocenění. Kromě Stříbrné koruny za běžný účet dostala i Zlatou korunu v kategorii Novinka roku.

Odborníky zaujala jednoduchou digitalizací platební karty pro placení mobilem. Klienti si totiž můžou kartu do mobilu nahrát hned, jak si o ni požádají. Tedy dřív, než jim fyzicky přijde.

Kromě toho porota ocenila také mobilní aplikaci My Air, která umožňuje založit si běžný účet přímo z telefonu.

Stejně jako předchozí dva poskytovatelé také Fio banka zabodovala mimo jiné bezplatným vedením účtu, platbami pomocí Apple Pay a Google Pay nebo novou mobilní aplikaci.

Kromě toho získala i Zlatou korunu za účet pro podnikatele.

Klienti podpořili mBank, Monetu a Equa bank

Vítězství v Ceně veřejnosti obhájila mBank. A to díky mKontu s mKartou svět, která nabízí výhodné kurzy pro platby v cizích měnách. I tato banka navíc nedávno výrazně aktualizovala svou mobilní aplikaci.

Na druhé místo dosáhla mobilní aplikace Smart banka od Moneta Money Bank.

Mezi její hlavní výhody patří založení účtu z mobilu, sjednání nových služeb a produktů on-line nebo platby pomocí Apple Pay a Google Pay. I díky tomu získala zlatou korunu v kategorii On-line aplikace.

Běžný účet s bonusem 1 000 Kč

Právě Moneta Money Bank také posbírala nejvíc ocenění ze všech zúčastněných společností.

Podívejte se sami na výsledky ve vybraných kategoriích:

bezny-ucet-zlata-koruna.png


Ověřte si aktuální podmínky

Všechny úspěšné banky mají jedno společné – své služby a možnosti účtů stále vylepšují. A pravidelně přichází s dalšími novinkami.

V praxi to znamená, že podmínky a možnosti jednotlivých účtů se neustále mění. Pří výběrů konta na to nezapomínejte a vždy si předem zkontrolujte aktuální situaci na trhu.

Stačí využít naše srovnání běžných účtů. S jeho pomocí snadno zjistíte, co jednotlivá konta umí, a seřadíte je podle parametrů, které jsou pro vás nejdůležitější.

A pokud si nejste jistí, jaké to jsou, podívejte se na náš článek 7 tipů, jak vybrat nejvýhodnější běžný účet. Snadno se pak v aktuální nabídce zorientujete.

V červnu přišlo s novinkami 6 bank

Že banky při vymýšlení novinek opravdu nespí, potvrzuje i dění z minulých týdnů. S novými službami v červnu přišly:

Česká spořitelna

Vylepšila internetové i mobilní bankovnictví George. Mimo jiné můžete přímo z mobilní aplikace zavolat na zákaznickou linku banky a nemusíte potvrzovat svou identitu pomocí kódů a osobních údajů.

Equa bank

V červnu spustila okamžité platby z mobilu. Můžete je přijímat i odesílat a jejich limit je 400 000 korun.

Expobank

Představila novou mobilní aplikaci, a to pro telefony s operačním systémem iOS. Jejím prostřednictvím můžete potvrzovat transakce u obchodníků, kteří využívají zabezpečení 3D Secure.

Fio banka

Nově zavedla platbu pomocí aplikací Fitbit Pay a Garmin Pay. Banka se tak stala 7. poskytovatelem na českém trhu, který nabízí všechny čtyři možnosti mobilních plateb – tedy Apple Pay, Google Pay, Fitibit Pay a Garmin Pay.

Komerční banka

Běžný účet bez poplatků

Komerční banka v červnu zrychlila odesílání běžných SEPA plateb. Pokud zadáte platbu do 11:00, příjemce dostane peníze ještě tentýž den.

mBank

Umožňuje založení běžného účtu z mobilní aplikace. Potřebujete k tomu pouze občanský průkaz, další doklad totožnosti a mobilní telefon s nainstalovanou aplikací a funkčním fotoaparátem.

Další vylepšení slíbila ČS i Banka Creditas

Poskytovatelé navíc už nyní chystají další novinky.

Například Česká spořitelna plánuje ještě v červenci vylepšit podmínky běžných účtů se službou Moje zdravé finance. Klienti získají mimo jiné:

  • bezplatné výběry v zahraničí, a to z bankomatů skupiny Erste,
  • nebo možnost získat k účtu druhou debetní kartu zdarma.

Vylepšení plánuje také Banka Creditas. Už 4. srpna spustí nové mobilní bankovnictví, které nahradí i mobilní aplikaci Richee.

Nová aplikace umožní například:

  • okamžité platby,
  • kompletní správu platebních karet
  • nebo multibanking (tedy práci s účty různých poskytovatelů v jedné aplikaci).

Před výběrem běžného účtu si proto nezapomeňte ověřit, jaké podmínky a výhody poskytovatelé aktuálně nabízejí. Ať zbytečně nepřijdete o výhodnější nabídku.

REKLAMA

ANKETA k článku Nejlepší běžný účet roku 2020 nabízí Equa bank

Účtuje Vám banka poplatky za vedení účtu?

Počet odpovědí: 210

KOMENTÁŘE k článku Nejlepší běžný účet roku 2020 nabízí Equa bank

Přidejte nový komentář

, Komentoval(a): Alča

8.7.2020 09:49:14
Určitě souhlasím, od doby co mám Equabank už nemusím přemýšlet nad tím, jestli můžu ještě vybrat z jiného bankomatu, abych neplatila poplatek nebo co kdyz v zahranici nebudou brat karty. Za mě rozhodně jednička na trhu

komentář, Komentoval(a): kristian

10.7.2020 15:14:42
Asi před rokem jsem přešel od ČSOB k Equabank a jsem spokojený fakt spokojený, bez těch poplatků je to všechno hned jednoduší.

Nej banka, Komentoval(a): Milan

13.7.2020 16:28:29
Jsem u Equa banky a opravdu je to nejlepší banka. Nikdy jsem s ničím neměl problém. I přítelkyně k ní přešla. Rodiče taky přemýšlí o přechodu k Equa bank.

equa, Komentoval(a): Jana

15.7.2020 14:16:10
Já mám banky dvě Equa bank a Komerčku. A musím říct, že Equa bank je stokrát lepší. Komerčka mi vyhovovala když sem byla student, ale teď o nic odejdu úplně a zůstanu jedině u Equa bank.

Rada, Komentoval(a): Jan

4.10.2020 14:45:21
Zdravím pracuji víc jak dva roky ve Švédsku a teprve teď jsem zjistil jaké poplatky mám od mé banky za příjem peněz ze zahraničí.
A o kurzu nemluvě.Dokazal by mi prosím někdo poradit jaká banka je na tohle nejlepší?
Předem děkuji za info.

Re: Zahraniční platby ze Švédska, Komentoval(a): Petr Jermář

5.10.2020 00:03:14

Dobrý den, doporučuji běžný účet od Equa bank, která za příchozí zahraniční platby ze zemí mimo eurozóny účtuje jen 29 Kč a má velmi dobré kurzy. Vedení účtu je zdarma a bez podmínek.

Banka, Komentoval(a): Zdeněk Slabý

7.2.2021 00:35:38
Dneska jsem se dozvěděl že Equa Banku koupila RB banka a to je hrůza. Místo pěkné bankovnictví bude to jejich RB. Už hledám jinou banku která bude podobná Equa Bance stejné rozložení aplikace na co jsem byl zvyklý.

equa fuze s raiffeisen, Komentoval(a): ...

7.2.2021 08:45:23
jsem zvedavej jak to dopadne.. mam nově sjednanej beznej ucet za 99,- mesicne kterej (hodne podobnej udajne u RB stoji 49,- dle netu.. btw to: zdenek slaby - nejaka appka a jeji design je podruzna a uplne nesmyslna vec pokud ti vyhovujou sluzby. psat to je cirá demence. omg.

Přidejte nový komentář

Mohlo by vás zajímat

Raiffeisenbank upravuje metodu přihlašování do svého online bankovnictví.

16.4.2024 Běžný účet

Od 20. dubna 2024 zavede Raiffeisenbank pro většinu klientů nové ověření při přihlašování do internetového bankovnictví. K tomuto kroku banka přistoupila z bezpečnostních důvodů, cílem změny je zvýšené zabezpečení přístupu k účtu. Změna se dotkne většiny klientů. Jediná skupina uživatelů bankovnictví RB, pro které se nic nemění, jsou ti, kteří se stále ještě přihlašují kombinací SMS kódu a hesla.

Založení účtu online

10.4.2024 Běžný účet

Založit si bankovní účet online, je dnes už hračka. Banky přizpůsobily proces tak, aby byl přístupný co nejvíce klientům. Dokumentů pro založení účtu se nevyžaduje mnoho: jen osobní doklady, případně výpis z účtu, který už používáte u jiné banky. Online si můžete založit účet běžný, spořicí, obchodní (investiční), účet podnikatelský, ale třeba i termínovaný vklad. U některých dětských účtů zůstává nutnost osobní návštěvy na pobočce. Podívejte se, jak na založení bankovního účtu online. Věděli jste, že některé banky nabízejí bonusy za založení účtu?

Poplatky za převod peněz

Převodem peněz rozumíme přesun finanční částky z účtu jednoho klienta banky na účet klienta jiného, a to buď v rámci stejné banky, nebo do banky jiné, a to i do jiné země v rámci EU nebo celého světa. Byť se to na první pohled nemusí tak jevit, je převodem peněz i online platba kartou či mobilní platba v kamenném obchodě. A za ně si banky mohou účtovat poplatky. Do celkové výše poplatku se může promítnout jak metoda převodu, tak i měnový kurz, půjde-li o platbu do (ze) zahraničí. Podívejme se na poplatky hlouběji.


Běžný účet zdarma: Jaké banky ho nabízejí a jaké jsou jeho výhody a nevýhody?

20.3.2024 Běžný účet

Běžný účet patří k základním produktům všech českých bank, naprostá většina z nich nabízí sjednání a vedení běžného účtu zdarma. S jakými podmínkami je spojené získání nezpoplatněného běžného účtu, jaké jsou jeho výhody a nevýhody a který z běžných účtů zdarma je nejlepší?

Co se děje s běžným účtem po úmrtí

22.1.2024 Běžný účet

Co se stane s účty v bance, když jejich majitel zemře? Za jak dlouho banka zjistí, že majitel účtu už nežije a na jak dlouho prostředky na účtu zablokuje? Co potřebujete bance doložit, aby vám coby dědicům vyplatila peníze z účtů zůstavitele? Jak se bude tento příjem danit? Musí banky pojišťovat i vklady na zablokovaných účtech?

Z naší bankovní poradny

Pojmy ve slovníku

Brutto vs. netto

Brutto a netto jsou dva pojmy, které jsou často používány ve finančním světě, zejména v oblasti mezd a platů. Jednoduše řečeno, brutto je celková částka před jakýmikoli odečty, zatímco netto je částka, která zůstává po odečtení všech daní, poplatků a dalších nákladů.

Výpočet mzdy

V kontextu mezd a platů:

Brutto mzda je celková částka peněz, kterou zaměstnanec vydělá před odečtením jakýchkoli daní a odvodů. To zahrnuje základní plat, příplatky, bonusy a jakékoli jiné finanční výhody.

Netto mzda je čistá částka peněz, která zůstává po odečtení všech daní a odvodů z hrubé mzdy. To zahrnuje daň z příjmů, sociální a zdravotní pojištění a další povinné odvody.

Důležitost rozlišení

Je důležité rozlišovat mezi brutto a netto:

Plánování rozpočtu: Znát rozdíl mezi brutto a netto mzdou je nezbytné pro správné plánování osobního rozpočtu. Netto mzda je skutečná částka, kterou zaměstnanec dostává na svůj bankovní účet a může ji používat na pokrytí svých životních nákladů.

Srovnání nabídek práce: Při porovnávání nabídek práce berte v úvahu nejen brutto mzdu, ale také výši odvodů a daní, které budou odečteny. To pomáhá získat lepší představu o skutečné hodnotě nabídky.

Daňové účely: Pro daňové účely je důležité znát svou hrubou mzdu, protože to je částka, ze které se vypočítává daň z příjmů.

Rozlišení mezi brutto a netto je základním konceptem, který je nezbytný pro správné finanční plánování a rozhodování. Je důležité vědět, kolik peněz skutečně dostanete na svůj běžný účet a kolik bude odečteno na daních a odvodech.

ZOBRAZIT CELÝ VÝZNAM

Srovnáváme hypotéky od

© Banky.cz 2023, všechna práva vyhrazena