Hlavní obsah

Na trať přes Pernink po srážce vyjely vlaky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Na železniční trati u obce Pernink na Karlovarsku, kde se v úterý čelně srazily dva osobní vlaky, byl ve středu ráno obnoven provoz. Plyne to z webu Českých drah. Úterní nehoda si vyžádala dva mrtvé a 24 zraněných. Jednou z obětí byl německý státní příslušník. Policie srážku vyšetřuje pro podezření z trestného činu obecného ohrožení, zadržela jednoho ze strojvůdců.

Foto: Jiří Forman / Aktu.cz

Čelní srážka dvou osobních vlaků U Perninku na Karlovarsku

Článek

„Provoz obnoven bez omezení,” uvedly před 05:30 České dráhy na svém webu. Vlaky po trati nejezdily víc než 14 hodin.

Nehoda se stala v úterý v 15:10 mezi Novými Hamry a dopravnou Pernink. Osobní vlak z Karlových Varů do německého Johanngeorgenstadtu se srazil s osobním vlakem v opačném směru.

Po srážce vlaků u Perninku zadrželi strojvůdce. Co jsem to udělal, vzlykal podle svědka

Krimi

Vlaky se střetly necelý kilometr od nádraží v nepřístupném hornatém terénu. Hasiči museli bez pomoci techniky vynášet zraněné včetně zaklíněných lidí z obou souprav. Zranění byli vyproštěni a rozvezeni do nemocnic během tří hodin, podle agentury DPA jsou mezi nimi také němečtí státní příslušníci. Dopravu místo vlaků zajišťovaly náhradní autobusy.

Na Karlovarsku se čelně srazily dva osobní vlaky. Na místě jsou mrtví a desítky zraněných

Krimi

Podle Drážní inspekce cestovalo v obou vlacích 33 lidí včetně personálu. Lehce se zranilo 15 lidí a sedm záchranáři ošetřili na místě. Předběžnou škodu Drážní inspekce vyčíslila na 20 milionů korun.

Podle Českých drah, které dopravu na jednokolejné trati provozuji, se vlaky Regionova a RegioShark měly křižovat ve stanici Pernink. Trať je typu D3, kdy řízení dopravy spočívá na lidech.

Reklama

Výběr článků

Načítám