01.07.2020 10:20

Letní teatrologické sympozium a Divadelní festival Mikulov

Kabinet pro studium českého divadla Institutu umění – Divadelního ústavu ve spolupráci s Regionálním muzeem v Mikulově pořádá 1. srpna 2020 na zámku Mikulov první ročník Letního teatrologického sympozia, které se stane součástí Divadelního festivalu Mikulov – Moravský Parnas Johanna Georga Gettnera.

Ideou sympozia je popularizační formou přiblížit badatelské zajímavosti či zvláštnosti z aktuálních teatrologických či muzikologických výzkumů. Současně chce být místem setkávání odborné, umělecké, ale i laické veřejnosti. V dalších letech je plánované rozšíření sympozia do více dní a přizvání badatelů i ze zahraniční.

Vstup volný.

Letní teatrologické sympozium_2020

Divadelní festival Mikulov –⁠ Moravský Parnas Johanna Georga Gettnera vznikl v roce 2013. Jeho cílem je připomínat bohatou divadelní historii města, které v 17. století patřilo k důležitým středoevropským divadelním centrům s rozkvetlou zámeckou a díky piaristům i školskou divadelní kulturou. Festival je věnován místnímu rodákovi a jedné z významných postav evropského barokního divadla Johannu Georgu Gettnerovi (? – 1696), který se proslavil jako principál, dramatik a herec Eggenberských dvorních komediantů, působících mezi lety 1676 až 1691 ve službách knížete Johanna Christiana Eggenberga na zámku v Českém Krumlově. Letošní ročník festivalu proběhne ve dnech 30. 7. – 1. 8. 2020.

Divadelní festival Mikulov_2020

Autor článku: IDU