InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Setkání nad knihou s diskuzí

    Úterý 30.4 14:00 - Knihovna, Blatná

  • Slet čarodějnic

    Úterý 30.4 16:00 - Koupaliště, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Řidičům na Blatensku se jízda prodlouží. Jak vzdáleností, tak časově

 Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

    Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

BLATENSKO – V souvislosti s rekonstrukcí a osazením závorami tří železničních přejezdů na Blatensku (v Blatné u parku, u Němčic a za Sedlicí ve směru na Písek) začaly od pondělí 6. července úplné uzavírky silnice I/20 v místech všech tří přejezdů. Potrvají do 21. července.

 

U Němčic je uzavřena i spojovací komunikace mezi železničním přejezdem a obcí. Tranzitní doprava Plzeň – Písek je ze silnice I/20 za Nepomukem odkloněna přes Horažďovice a Strakonice; v opačném směru jízdy je vyznačena shodná objízdná trasa již od křižovatky na „Nové hospodě". Pro místní dopravu jsou na Blatensku a Strakonicku vyznačeny vnitřní objízdné trasy po komunikacích nižších tříd (silnice II. a III. třídy, místní komunikace), na kterých je (s výjimkou průjezdu Blatnou) z důvodu malé šířky vozovek vyznačen zákaz vjezdu pro tranzitní nákladní dopravu.

„Řidiči se musejí připravit na to, že se jim jízda prodlouží – jak vzdáleností, tak časově. Na vnitřních objízdných trasách žádáme řidiče o opatrnost, jelikož i přes uvedená omezení pro nákladní dopravu zde mohou potkávat nákladní automobily komunálních služeb, zásobování, vozidla firem, které mají uvnitř úseku provozovny, linkové autobusy a autobusy náhradní dopravy Českých drah," upozornil vedoucí odboru dopravy Jan Valášek. „Za trpělivost budou řidiči odměněni nejen zcela novými povrchy přejezdů, které jsou dnes již v poměrně špatném stavu, ale taktéž zvýšením zabezpečení, kdy všechny tři přejezdy budou nově vybaveny závorami," zdůraznil.

Bude dopravní situace na Blatensku těmito rekonstrukcemi lepší, horší či stejná v porovnání se situací při výstavbě kruhového objezdu v loňském roce? „Nelze to úplně srovnávat, protože výstavba kruhového objezdu měla vliv pouze na dopravu v Blatné, zatímco rekonstrukce přejezdů se dotknou i dalších obcí v regionu. Globálně bude dopravní situace v Blatné a okolí při rekonstrukci přejezdů o něco horší, než když se stavěl kruhový objezd. Ale našli bychom i lokality, které budou naopak nyní dopravou postiženy méně," prohlásil Jan Valášek.

Zatímco výstavba okružní křižovatky podle něj například přinesla poměrně velkou zátěž pro obyvatele Písecké ulice, kde se tvořily kolony před semaforem, při rekonstrukci železničních přejezdů doprava v této lokalitě naopak poklesne. „Taktéž neočekáváme nějaké podstatné zvýšení intenzity dopravy kolem zámku, jako tomu bylo loni. Obě stavby se liší také délkou realizace. Zatímco výstavba okružní křižovatky si vyžádala dopravní omezení na téměř půl roku, železniční přejezdy by měly být za dva týdny hotové," poznamenal.

Vlaky a autobusy

Od 7. do 20. července jsou výluky všech vlakových spojů v úseku Blatná – Radomyšl nahrazeny autobusovou dopravou. Výlukové autobusy v úseku Blatná – Sedlice jezdí obousměrně přes Mačkov a Čekanice. Všechny linkové autobusy v úseku Blatná – Sedlice jezdí obousměrně přes Škvořetice, spoje linek Blatná – Písek jedou ze Sedlice přes Radomyšl a Kbelnici. Po celou dobu uzavírky nebudou autobusovou dopravou obsluhovány obce (místní části) Hněvkov a Němčice. V Sedlici nebudou autobusové spoje zastavovat na zastávce Sedlice, náměstí, ale za rohem na zastávce Sedlice, Nádražní. V Blatné nebudou spoje směr Kadov, Svéradice a ranní spoj do Lnář po dobu uzavírky obsluhovat zastávky Blatná, Vorlíčkova a Blatná, U Sladovny. Spoje ostatních linek budou na zastávce Blatná, Vorlíčkova zastavovat bez omezení.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace