DomůNovinkyKonec rybaření pro rodiče? Ministryně chce nezodpovědným rodičům zabavovat rybářské lístky!

Konec rybaření pro rodiče? Ministryně chce nezodpovědným rodičům zabavovat rybářské lístky!

- Reklama -

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) přišla s hodně razantním řešením! Politička navrhuje, aby ti rodiče, kteří neplatí alimenty, nemohli například chodit na ryby. Neplatičům by totiž stát zabavoval třeba rybářské lístky. Jana Maláčová tak chce donutit neplatiče alimentů k tomu, aby peníze posílali na děti, a aby neutráceli za věci, které nejsou nezbytně nutné. A zde právě politička zmínila i rybaření…

„Byla bych prostě radikální. Pokud nebudeš platit, tak nazdar. Většina neplatičů tvrdí, že nemá peníze, ale fotbal nebo ryby si dovolit mohou,“ nechala se slyšet ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). Neplatiči by ale neostrouhali jenom u rybaření. Ministryně navrhuje, aby se jim zakázaly i fotbalové nebo hokejové zápasy, anebo třeba lovecké aktivity.

Ministerstvu práce a sociálních věcí vadí, že v České republice jsou hned tisícovky rodičů, kteří by raději šli do vězení, namísto toho, aby platili alimenty. To ale Janě Maláčové vadí, protože namísto toho, aby neplatiči přispívali na dítě, tak je musí ještě živit stát. Podle Jany Maláčové by tak neplatiči měli dostávat elektronické náramky pro domácí vězení.

„Řešením by mohly být náramky pro domácí vězení, aby neplatiči mohli maximálně chodit do práce a pak hned domů,“ řekla ministryně práce a sociálních věcí. Pokud by přesto neplatiči alimentů nic neposílali, pak jsou ještě variantou veřejně prospěšné práce, které by neplatiči dělali přes víkendy ve formě brigád. A právě z nich by se platilo výživné na děti.

Návrh ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové zatím nemá velkou podporu. Ovšem vymahatelnost alimentů bude brzy velmi ožehavým tématem. Nedávno vláda schválilo návrh na zálohované výživné. Co to je? Jedná se o částku 3000 korun měsíčně, na kterou by měl nárok rodič, který by alimenty nedostal 4 měsíce. Po dlužníkovi by pak peníze vymáhal stát…

Redakce InRybar.cz

Ilustrační foto: archiv InRybar.cz

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

Nejnovější články

Akční nabídky

Nejnovější techniky

7 KOMENTÁŘE

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Reklama -

Akční nabídky

- Reklama -