Mrazivý příběh Ondřeje Buchtely. Kolaps a neznámý typ rakoviny

Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

Hokejové Česko myslí na dvacetiletého obránce Ondřeje Buchtelu, který podstupuje léčbu neobvyklého typu rakoviny: lékaři mu na jaře našli zhoubný nádor na srdci.

„Jsou prý jen tři případy lidí, kteří toto onemocnění měli," napsala na Instagram Karolína, jedna z Buchtelových blízkých. „Lékaři v Česku nám bohužel neumí pomoct. Ale přece každý případ má svého doktora... Prosím pomozte nám hledat, budeme rádi za jakékoliv kontakty."

Kamarádi už vytvořili transparentní účet, na který během dvou dnů přibylo přes milion korun!

Obránce Benátek nad Jizerou čelí nejtěžší zkoušce ve svém životě.

Bojuje! 

„Se svolením rodiny vám chci přiblížit, jak to vše začalo," svěřila se Karolína. „Začalo to kolapsem doma v Liberci. Záchranka převezla Ondru do nemocnice, kde si mysleli, že má skřípnutý nerv. Po hodině ale přišly křečové záchvaty a nad ránem ho převáželi v ohrožení života do Prahy – PŘEŽIL."

„V Praze se dozvěděl svoji noční můru, se kterou teď musí žít. Rakovina. Čekala ho biopsie srdce, kterou údajně neměl přežít – PŘEŽIL!" pokračuje Karolína.

„Poté podstoupil první chemoterapii, která podle doktorů byla život ohrožující – PŘEŽIL," dodala.

„Lékaři v Česku nám bohužel neumí pomoct. Prosím pomozte nám hledat, budeme rádi za jakékoliv kontakty."

Ke svému příspěvku pak vložila ještě fotografii. „Tady ta fotka je pro mě hodně emotivní, tady jsme opravdu bojovali o Ondrův život a modlili se každou vteřinu, kdy jsme se u jeho postele nemohli ani pořádně nadechnout přes tu úzkost, bolest a strach," popisuje mrazivé okamžiky.

A na závěr vzkázala: „Přidejte se s námi do Ondrova nejdůležitějšího zápasu v životě. Děkujeme všem z celého srdce."

Buchtelův příběh zasáhl hokejovou republiku. Spontánně se rozjely charitativní aukce, stovky lidí posílají finanční pomoc na účet... „Neskutečně si vážím vaší pomoci," napsal na Instagramu Buchtela. „Ani nevíte, jakou sílu to mně i celé rodině dodává! Ještě jednou moc hrozně děkuju, jste vážně super."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz