V Kitzbühelu pokračuje Thiemova exhibice. Domácí hvězda a Ital Berrettini už slaví postup

8. 7. 2020, 13:00
Aktuality 1
Na antuce v rakouském Kitzbühelu pokračovaly skupinové souboje exhibičního turnaje s názvem Thiem's Seven. Do akce opět zasáhlo všech osm účastníků v čele s Dominicem Thiemem, který si výhrou nad Rusem Andrejem Rubljovem zajistil postup do semifinále. Postup z druhé skupiny má jistý Ital Matteo Berrettini, který si dnes poradil se Španělem Robertem Bautistou.
Dominic Thiem

Včerejší úvodní hrací den nenabídl žádné překvapení. Své úvodní zápasy na "Thiemově Turnaji mistrů" zvládli favorizovaní Dominic Thiem, Andrej Rubljov, Matteo Berrettini i Roberto Bautista.

Dnešní program pod Hahnenkammem ve 13:00 zahájili Berrettini s Bautistou a italský talent opět potvrdil, že na zkušeného Španěla umí. Osmý hráč světa v utkání odvrátil oba brejkboly, svému soupeři sebral podání hned třikrát, pomohl si šesti esy, za hodinu a čtvrt zvítězil hladce 6-4 6-3 a světovou dvanáctku Bautistu porazil již potřetí v řadě.

Berrettini má po skončení dnešních dvouher jisté prvenství ve Skupině B. Ve druhém zápase totiž domácí outsider Dennis Novak bez ztráty servisu zaskočil Karena Chačanova. Ruského favorita, jenž v žebříčku figuruje o 70 míst výše na 15. příčce, přehrál 6-1 6-4 a připsal si svůj nejcennější skalp v kariéře. Zítra svede s Bautistou přímý souboj o semifinále.

Také skupina A zná už po dvou kolech svého vítěze. Je jím domácí pořadatel Dominic Thiem, který si poradil 7-5 6-4 s Rusem Andrejem Rubljovem a navázal tak na včerejší dvousetovou výhru nad Casperem Ruudem. Právě norský tenista dnes prohrál 4-6 4-6 s Janem-Lennardem Struffem a je bez šance na postup ze skupiny.

Thiem's Seven se hraje formátem Turnaje mistrů se dvěma čtyřčlennými skupinami, semifinále a finále. Tenisté si rozdělí prémie ve výši 300.000 eur (8 milionů korun), vítěz získá třetinu.

• EXHIBICE THIEM'S SEVEN •
Kitzbühel, Rakousko, antuka
středeční výsledky (8. 7. 2020)
• Skupina A •
Středa
Struff (Něm.) - Ruud (Nor.) 6-4 6-4
Thiem (Rak.) - Rubljov (Rus.) 7-5 6-4
Úterý
Thiem (Rak.) - Ruud (Nor.) 7-5 7-6(4)
Rubljov (Rus.) - Struff (Něm.) 3-6 6-4 15-13
• Skupina B •
Středa
Berrettini (It.) - Bautista (Šp.) 6-4 6-3
Novak (Rak.) - Chačanov (Rus.) 6-1 6-4
Úterý
Berrettini (It.) - Novak (Rak.) 7-6(6) 6-3
Bautista (Šp.) - Chačanov (Rus.) 6-4 6-3
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
sojka1
stale takovy nevyrovnany a kostrbaty tenis, ale krasne momenty, Princezna (s naznakem knirku a bradky) :-)) hlavne spatne podavala, takze si dokazala prijit o serv i s nulou a byla slusne vymetena. Zajimavy vedlejsi moment - Matteo podaval (172km/h), Agut prijem promachl a sberac se pokusil micek chytit, to se s takovou supou udelat neda, vyrazilo mu to samozrejme balonek z ruky, ale tvaril se normalne, snad ma kluk prsty v poradku a jen ho brni... jinak v Kitzbuhelu nadherne pocasi, skoro jasno.... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist