Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Česká mílařka Mäki přiznala: Překvapení, jsem těhotná! Přerušuji kariéru

Autor: iSport.cz, ČTK

Tohle nečekala ani ona. Nejlepší česká mílařka Kristiina Mäki je těhotná a dočasně končí s atletikou. S partnerem Filipem Sasínkem, rovněž elitním běžcem, očekávají narození potomka v lednu. Osmadvacetiletá národní rekordmanka na tři i pět kilometrů to oznámila dnes na tiskové konferenci v Praze.

Dítě podle Mäki plánované nebylo. „Je to pro mě velké překvapení. Ale jsem moc ráda, že to vyšlo na sezonu, kdy závodění je omezené, ranking pro olympiádu je zmrazený a těžko se hledá motivace,“ řekla pro sport.cz rodačka z Finska, která bude v příštím týdnu kapitánkou štafetového týmu při pražském dílu série běžeckých závodů Runway Run.

K závodění se chce po mateřské pauze vrátit. Není podle ní nereálné stihnout sedm měsíců po porodu již olympijské hry v Tokiu, které byly kvůli koronaviru přeloženy o rok na příští léto.

„Věřím, že se to dá stihnout. Dělala jsem si průzkum mezi atletkami, za jak dlouho se vrátily, a pár příkladů našla. Myslím, že nebude těžké se vrátit fyzicky. Spíš skloubit, že nás bude o jednoho víc. Jsme atleti, můžeme se v tréninku střídat. Ale možná si to maluju moc pozitivně,“ uvedla.

Kristiina Mäki pochází z Finska, ale reprezentuje Česko
Kristiina Mäki pochází z Finska, ale reprezentuje Česko