Brankář, záložník i útočník sezony v režii sešívaných | SK Slavia Praha
Více

Brankář, záložník i útočník sezony v režii sešívaných

Ondřej Kolář, Nico Stanciu a Petar Musa. Tito tři hráči opanovali doprovodné ankety hlasování o nejlepší hráče a trenéra sezony!

V anketách o nejlepší hráče sezony na jednotlivých postech, které doprovázejí hlavní hlasování o nejlepšího trenéra a hráče roku, hlasují trenéři a kapitáni všech týmů FORTUNA:LIGY. Sešívaní v doprovodných anketách ovládli hned tři kategorie, nejlepším ligovým brankářem se stal Ondřej Kolář, záložníkem Nicolae Stanciu a útočníkem Petar Musa! Vyhlášení hlavních anket o nejlepšího trenéra, hráče a cizince sezony a následné předání cen bude následovat ve čtvrtek od 14:00.

Brankář sezony: Ondřej Kolář

Tady snad ani nebylo možné volit jinak. Sešívaný gólman zažil fenomenální sezonu nejen v evropských pohárech, ale především i ve FORTUNA:LIZE. Opora sešívaných nastoupila v sezoně do 28 zápasů v základní části ligy, ve kterých vychytala neuvěřitelných 21 nul a přepsala rekord Petra Čecha v počtu čistých kont v jedné sezoně. Další dvě utkání si pak Ondřej Kolář připsal v nadstavbové části, ve které přidal 22 nulu v titulovém utkání proti Plzni. Sešívaný brankář dominoval i v dalších statistikách. Jeho série minut bez obdrženého gólu se zastavila na čísle 788, v procentuální úspěšnosti zákroků, která činila 83,6%, také neměl mezi pravidelně nastupujícími gólmany konkurenci. Skvělé výsledky sešívané defenzivy potvrzuje i fakt, že průměr obdržených branek se u Ondřeje Koláře vyšplhal na pouhých 0,33 gólu na utkání. Opomenout pak nesmíme ani příspěvek sešívaného gólmana ve hře nohama, ve které těžko hledá konkurenci nejen v naší lize, ale i ve světě. I tento fakt potvrzuje statistika - úspěšnost přihrávek se u něj vyšplhala na 89%, celkově 1215 přihrávek pak taktéž nenalezlo mezi ligovými brankáři konkurenci.

Záložník sezony: Nicolae Stanciu

O vítězství rumunského špílmachra sešívané zálohy rozhodly stabilní výkony během celého roku a také jeho parádní forma v závěru sezony, zejména v klíčových zápasech boje o ligový titul. Před pauzou způsobenou epidemií koronaviru patřil sice Nico Stanciu ke klíčovým hráčům sešívaných, svůj um však dlouho nedokázal přetavit v zisk většího počtu bodů. Po obnovení soutěže ale rumunský reprezentant vlétl do ligy jako uragán, v deseti zápasech vsítil dva góly, ke kterým přidal sedm asistencí a dotáhl svými výkony sešívané k zisku titulu. Celkem si Nico Stanciu v sezoně připsal 4 góly a 11 asistencí, což z něj učinilo nejlepšího nahravače sezony. První místo patřilo sešívanému záložníkovi i v počtu vytvořených gólových šancí, kterých svým spoluhráčům připravil neskutečných 65 a potvrdil tak, že mu cena pro nejlepšího záložníka sezony bez diskuse patří.

Útočník sezony: Petar Musa

Chorvatský záložník strávil půl roku na hostování v Liberci, v jarní části sezony se pak vrátil do Slavie a oslavil s ní zisk ligového titulu. Přestože v obou týmech plnil často úlohu žolíka na závěrečné minuty utkání, ve 31 zápasech si připsal fantastických 14 gólů a před závěrečným ligovým kolem sezony, do kterého nemůže nastoupit kvůli žlutým kartám, se dělí o pozici nejlepšího střelce s Liborem Kozákem. Talentovaný dvaadvacetiletý útočník a oblíbenec fanoušků vsítil v jarní části sezony důležité branky zejména v derby se Spartou, náročném utkání s Příbramí, Opavou či ostravským Baníkem. K vstřeleným brankám Petar Musa navíc přidal i dvě asistence a na celkově 16 získaných bodů, které jej řadí na čtvrté místo mezi všemi ligovými hráči, mu stačilo pouhých 1643 minut strávených na trávníku!

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články