Apple představil iOS 14 pro iPhony. Prozradíme vám, jaké novinky vás čekají

8. července 2020 16:34
Máme pro vás letní pozvánku na nejnovější díl pořadu SMARTmania, který se věnuje technologickým novinkám a zajímavostem ze světa chytrých zařízení. Nový díl odvysíláme už dnes v 17:30, tak se nezapomeňte dívat. Případně si můžete naladit reprízy ve středu a v neděli.

Jednou z aktuálně nejskloňovanějších novinek z technologického světa je bezesporu představení nové verze operačního systému iOS 14 pro iPhone. Ten sice nepřináší žádné revoluční funkce, ale ono to ani není potřeba, jelikož i současná verze toho umí opravdu hodně.

ios 14

V Applu se tentokrát soustředili spíše na doladění drobných funkcí jednotlivých systémových aplikací tak, aby se uživatelům co nejlépe používali. Kromě změn v jádře systému, které navenek nejsou vidět, Apple vylepšil domovskou obrazovku. Na té už se nebudou zobrazovat jen ikony aplikací, ale nově půjde přidávat i chytré widgety o třech různých velikostech. Ty budou fungovat jako interaktivní panely zobrazující důležité informace.

Také máme skvělou zprávu pro fanoušky Pána prstenů. Warner Bros ve spolupráci s čínským herním studiem se pustil do vývoje mobilní hry, která ponese jméno Lord of the Rings: Rise to War a podle tvůrců nabídne vizuálně ohromující a naprosto věrné ztvárnění světa pocházejícího z pera britského spisovatele J. R. R. Tolkiena. Příznivci se mohou těšit na proslulé lokace, kde se setkají s oblíbenými postavami z původní trilogie.

Pán prstenů

Také pro vás máme podrobnou recenzi Microsoft Surface Go 2, fitness náramku Fitbit Charge 4 a prémiového soundbaru Sonos Arc.

Pokud nestihnete úterní premiéru v 17:30, můžete si SMARTmanii naladit v repríze ve středu v 15:00, a případně v neděli v 11:00 a 16:00. Záznamy všech odvysílaných dílů naleznete v archivu pořadu. Pořad vzniká ve spolupráci se serverem SMARTmania.cz, kde každý den najdete ty nejnovější trendy a novinky ze světa technologií.

Co ty na to?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:34 čtvrtek 5. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

  • 30
    LOL
  • 29
    WTF
  • 28
    LOVE
  • 27
    OMG
  • 26
    FAIL
  • 25
    SUPER

Související

HLASUJTE V ÓČKO CHART