Akce | RPG

Tvůrci GreedFall pracují na novém akčním RPG Steelrising

Před pár dny studio Spiders zveřejnilo tajuplný obrázek, díky kterému nám dávalo najevo, že má rozpracovanou další hru. To už je ale dávná minulost a dnes nám vývojáři poskytli mnohem více informací k jejich chystané hře.

Prostřednictvím Nacon Direct nám studio prozradilo, že jejich další hra bude akční RPG jménem Steelrising. Její děj se bude odehrávat v alternativní historické verzi Paříže, a to konkrétně během francouzské revoluce, kde armáda krále Ludvíka XVI terorizuje a kosí Francouze. Vývojáři si položili otázku: „Co kdyby Ludvík XVI byl tyran a používal k zastavení francouzských vojsk roboty?"

Hlavní postavou bude ženský robot Aegis, která slouží jako osobní strážkyně královny Marie-Antoinetty. Právě Aegis vyšle „změnit průběh historie", vypátrat jejího tvůrce a ukončit tak masakry prováděné početnou armádou Ludvíka XIV.

Steelrising Banner.jpg

To je děj jistě zajímavý, ale vývojáři toho kromě děje prozradili mnohem více. Řekli, že aby zamezili lineárnosti při pohybu po pařížských ulicích, Aegis bude moct šplhat po budovách či procházet tajnými chodbami. Ve hře tedy nebude chybět vertikalita a mapa bude velmi pestrá právě za tímto účelem.

Boj bude podle vývojářů plynulý a všechny zbraně budou integrovány do těla Aegis. Předměty, které hráč při průzkumu světa nalezne udělají Aegis silnější, odolnější či pohyblivější. Ve hře bude existovat více než sedm různých druhů zbraní a každá z nich bude mít své jedinečné vlastnosti, jako jsou například zbraně na blízko, pušky na alchymistické bázi či ty určené pro útok na velkou vzdálenost.

Ve Steelrising se dokonce budete moct pokochat památkami, které již před nějakým tím časem lehly popelem, jako jsou například Tour du Temple či Grand Chatelet. 

Steelrising se vyvíjí pro PC, PS5 a Xbox Series X.

Diskuze (2) Další článek: Test Drive Unlimited: Solar Crown bude dalším přírůstkem kultovní série

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,