Zuří boj o hospodu z Chalupářů: Udávání, hádky a policie | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zuří boj o hospodu z Chalupářů: Udávání, hádky a policie

1975 CHALUPÁŘI:  Jiří Sovák a Josef Kemr by jako seriáloví Huml a Císař určitě koukali.
1975 CHALUPÁŘI: Jiří Sovák a Josef Kemr by jako seriáloví Huml a Císař určitě koukali. (Ivan Minář, archiv ČT)

Legendární hospoda u kostela z Chalupářů budí velké vášně i po letech! Už skoro čtyři roky je z ní továrna na krmiva pro psy. Obyvatelé vesnice Višňová, kterou pro oblíbený seriál přejmenovali na Třešňovou, jsou s jejím majitelem na válečné stezce.

Mezi majitelem továrny na psí krmiva Tomášem Milcem a obyvateli obce zuří nekonečný spor. Ten podle Milce provází provokace ze strany starosty a místních obyvatel. Spočívá to v neustálých návštěvách kontrolních orgánů, sepisování petic a různých udání. Milec se dále rozpovídal o schůzích, na nichž se údajně měla řešit právě nespokojenost místních s existencí továrny. Vadí mu především to, že na tyto schůze nebyl přizván a neměl tak možnost se k tématu vyjádřit. Problémem je podle něj také to, že i přes opakované výzvy s ním nikdo z vedení obce nekomunikuje.

Vadí jim zápach a hluk
Důvodem sporu byla v první řadě nespokojenost obyvatel vesnice s chodem větráku, který z továrny vyluzoval hluk i v nočních hodinách. Majitel tvrdí, že v tomto směru zjednal nápravu. „Instaloval jsem tam vypínač a tím se to dá kdykoliv vypnout,“ popisuje Milec. Místním vadí ale i zápach vycházející z výrobny. Ten je podle obyvatele Višňové, který si nepřál být jmenován, nesnesitelný hlavně v létě. „Místo toho, abychom si s manželkou užívali idylického sezení na své zahradě, musíme zůstat uvnitř, abychom zápach necítili,“ řekl deníku Aha!. Trnem v oku jsou seriálové vesnici i kusy krmiva, které při nakládání do aut upadnou na zem a hnijí. „Párkrát jsem je viděl, jak to zahazují lopatou. Pak tam vzniká strašný smrad,“ stěžuje si. Podle majitele továrny dostali všichni řidiči příkaz tyto odpadky kontrolovat a řádně vyhazovat. Milec se svěřil Aha! s tím, že existuje možnost, že místní postrádají svou tradiční hospodu a především taneční sál. V minulosti proto navrhl, že by mohl prostory uvolnit a přestěhovat se na místo, jež by obyvatelům Višňové tolik nevadilo. Nedočkal se však žádné odpovědi. Spor tak nadále zůstává na mrtvém bodě.

Jiří Schmitzer: Do Chalupářů si ho dohodil táta Sovák!

Video se připravuje ...

Nemohli ji prodat
Legendární chalupářská hospoda byla dlouho na prodej za 4 200 000 Kč. Za tuto sumu ji nikdo nekoupil, a tak byla cena snížena na 2 800 000 Kč. Za tuto cenu dům koupil současný majitel Tomáš Milec, který v ní už čtyři roky provozuje továrnu na psí krmiva. Ta je však trnem v oku místním.

Nová fakta o slavném seriálu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.