První hands-on video Samsungu Galaxy Note20 Ultra odhalilo spoustu detailů

YouTuber Jimmy Is Promo po sérii fotografických úniků na svém kanále publikoval krátké hands-on video, na němž je vidět zatím nepředstavený Samsung Galaxy Note20 Ultra. Zveřejněné video tak definitivně dává odpovědi na několik otazníků a současně potvrzuje dřívější úniky.

Na videu níže můžete vidět tabletofon, který je rozměrově ještě větší, než loňský Galaxy Note10+. Tvarově jsou však oba modely téměř identické. Dynamic AMOLED displej zůstane dvakrát zakřivený, možná ještě o něco výrazněji, než vloni. A to znamená, že budou kraje ještě užší, než dříve. Zadní skleněný kryt je směrem ke krajům také zakřivený, takže uživatelé aktuální generace tabletofonu nebudou mít při případném přechodu žádné problémy. Pocitově by měl být nový telefon téměř stejný jako dříve...

...tedy až na fotomodul na zadní straně. Ten se inspiroval u modelu Galaxy S20 Ultra, a na videu je patrné, že je fotomodul opět masivní, podle úniku dokonce ještě větší (!) než u zmiňované Ultry. Horní hrana telefonu je rovná, do šuplíčku vložíte nanoSIM a microSD kartu. Spodní hrana se však zrcadlově převrátila. USB-C ve středu zůstává, jen reproduktor a šachtici pro S Pen už nehledejte napravo, ale nalevo. To stejné platí i pro mikrofon, který se analogicky přesune na pravou stranu.

První hands-on video Samsungu Galaxy Note20 Ultra:

Stylus S Pen je tvarově stejný jako u řady Galaxy Note10, takže jej půjde bez problémů zaměnit. Jenže u nové generace tabletofonu se naučí nové funkce. Jednou z nich je i režim S Pen pointer, který ze stylusu vyrobí ukazovátko, jemuž nastavíte rychlost, tloušťku, barvu i to, zda má za sebou zanechávat mizející stopu. Uvnitř telefonu poběží Android 10 s grafickou nadstavbou One UI 2.5. Oficiální představení řady Galaxy Note se uskuteční 5. srpna.

Na první pohled to tedy nevypadá až na tak velký upgrade oproti Galaxy Note10+, na druhou stranu je pravděpodobné, že se u nového modelu dočkáme podpory 120Hz obnovovací frekvence displeje při maximálním rozlišení QHD+, zřejmě kvalitnější optiky s většími fotočipy a s rychlejším ostřením (oproti Galaxy S20 Ultra), a pravděpodobně i baterie s větší kapacitou, než u loňského „pluska“. Otázka však zatím visí nad použitým čipsetem. Vsadí Samsung na vylepšený Exynos 992, nebo Samsung v Evropě konečně přepne na Snapdragony?

Diskuze (6) Další článek: Nejminimalističtější launcher, který si zamilujete. Seznamte se s Blloc Ratio

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, Ultra, Displej, Pen, Samsun, Youtuber Jimmy Is Promo, Galax Note, Jimmy is Promo, Evropa, Hrana, Ukazovátko, Dynamic AMOLED displej, Spousta detailů,