Hlavní obsah

Seriál Báječná léta se vrátí, ale s černošskou rodinou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to jeden z nejoblíbenějších seriálů přelomu osmdesátých a devadesátých let. Miliony diváků si dobře pamatují na citlivého chytrého kluka Kevina i úvodní znělku s písní Joea Cockera. Záměr vrátit se ke značce Wonder Years (Báječná léta) schválila televize ABC.

Foto: ABC

Fred Savage v původním seriálu Báječná léta

Článek

Báječná léta sledovala s jemným humorem dospívání chlapce ze středostavovské rodiny v Americe šedesátých let. Důležitou roli hrál přísný otec, přihlouplý starší bratr a samozřejmě i vysněná dívka. Politické otázky v příběhu původně nehrály tak velkou roli, zmiňovala se tam sice válka ve Vietnamu a hippies, ale spíše okrajově a z pohledu dětí. Šlo o psychologii dospívajících a jejich různé tragikomické příhody.

Postavy nových Báječných let však budou úplně jiné. V centru dění teď stane afroamerická rodina. Produkce série se ujali Fred Savage (kluk Kevin z původního seriálu) a Lee Daniels. Pilotní díl připravuje scenárista Saladin K. Patterson, který pracoval i pro Teorii velkého třesku.

Ringo Starr slavil osmdesátku, popřál „peace“ a na videu působí jako mladík

Kultura

Nová rodina bude žít v Montgomery ve státě Alabama na jihu USA, což byla zejména v šedesátých letech silně rasistická oblast. Název Báječná léta tak dostává ironický nádech.

Dětský herec Fred Savage se během let stal režisérem a má za sebou třeba seriály Taková moderní rodinka, Boy Meets World a film Bláznivej tábor. Ujme se i režie nového seriálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám