Hlavní obsah

Suárez v Barceloně překonal Kubalu a doufá, že Real klopýtne

Barcelonský útočník Luis Suárez po středečním vítězství 1:0 nad městským rivalem Espaňolem doufá, že obhájci titulu vyhrají zbývající tři zápasy španělské ligy a vedoucí Real Madrid ještě do konce sezony klopýtne. Uruguayský fotbalista potvrdil střeleckou formu a 195. soutěžním gólem za Katalánce se na třetím místě klubové tabulky střelců osamostatnil před bývalým československým reprezentantem Ladislavem Kubalou.

Foto: Albert Gea, Reuters

Barcelonský útočník Luis Suárez

Článek

Barcelona z druhého místa tabulky ztrácí na Real bod, ale "Bílý balet" má k dobru páteční duel 35. kola s Alavésem. Poté madridský tým čekají Granada, Villarreal a Leganés, zatímco svěřenci trenéra Quiqueho Setiéna v závěru ligového ročníku narazí na Valladolid, Pamplonu a rovněž Alavés.

"Nejdůležitější jsou tři body. Dál bojujeme v La Lize. Naším cílem je vyhrát zbývající zápasy, ale také musíme čekat na zaváhání a bodovou ztrátu Realu," řekl Suárez.

Ve středečním nervózním a vyhroceném derby dostali červenou kartu v krátkém rozmezí okolo 50. minuty domácí Ansu Fati i hostující Pol Lozano. Espaňol po porážce sestoupil do druhé ligy po 26 sezonách strávených mezi elitou.

"Věděli jsme, že to bude těžký zápas vzhledem k situaci Espaňolu. Výborně bránili na své půlce, hráli na pět obránců, takže se nám složitě hledal prostor," konstatoval Suárez. "Po nedělním utkání s Villarrealem jsme byli trochu unavení a bylo to znát na intenzitě naší hry," doplnil autor vítězné trefy z 56. minuty.

Čtyři zápasy, čtyři góly

Třiatřicetiletý kanonýr, jenž během koronavirové pauzy doléčil operované koleno, za poslední čtyři kola zaznamenal čtyři branky.

V historickém pořadí barcelonských střelců jsou před ním už jenom César Rodríguez Álvarez s 232 soutěžními góly a spoluhráč Lionel Messi. Hvězdný argentinský kapitán má na kontě nedostižných 630 branek.

"Jsem šťastný a hrdý, že jsem se stal třetím nejlepším střelcem klubu. Mám štěstí, že mohu oblékat barcelonský dres," prohlásil Suárez, jenž v "Barce" působí od roku 2014.

Reklama

Související témata: