Novým vedoucím partnerem PwC pro daňové a právní služby je Jan Tokarski, David Borkovec se stává Market Leaderem

Vedení české poradenské společnosti PwC zaznamenalo tento měsíc dvě změny. Novým vedoucím partnerem pro daňové a právní poradenství v PwC Česká republika se od 1. července stal Jan Tokarski. 

„Ve své nové roli se budu soustředit na dynamický růst oddělení, zvýšení jeho konkurenceschopnosti a vytvoření prostředí pro rozvoj talentovaných profesionálů. To vše s cílem posílení pozice daňových poradců a právníků PwC na českém trhu,“ popisuje Tokarski své úkoly na postu vedoucího partnera daňových a právních služeb PwC.

Jan Tokarski vystudoval právo na Varšavské univerzitě. Do polského PwC Jan nastoupil v roce 2004 a od roku 2018 je partnerem. Ve své kariéře se zaměřuje zejména na právní aspekty daňové problematiky a litigace ve vztahu k daňovým a celním úřadům. V PwC Polsko byl zodpovědný i za agendu strategie, transformace a digital upskillingu. 

V leadershipu PwC bude devětatřicetiletý Tokarski coby vedoucí partner Tax&Legal Services (TLS) reprezentovat všechny týmy daňových poradců i advokátní kancelář PwC Legal. 

Dosavadní vedoucí partner TLS David Borkovec se bude věnovat nové agendě, a to jako Market Leader PwC Česká republika. V této strategické roli bude sdílet své manažerské zkušenosti i dlouholetou znalost byznysu, a zůstavá tedy v šestičlenném leadershipu. Jeho úkolem bude koordinovat klientské aktivity přímo z úrovně nejvyššího vedení a klíčovým klientům zprostředkovávat komplexní nabídku služeb z celé firmy.   

Vedení českého PwC tedy od července funguje v následujícím složení: Řídící partner Jiří Moser, vedoucí partner poradenství Miroslav Bratrych, vedoucí partner auditních služeb Jiří Zouhar, vedoucí partner daňových a právních služeb Jan Tokarski, Market Leader David Borkovec a provozní ředitel Petr Smutný.

O PwC:

V PwC usilujeme o budování důvěry a řešení důležitých problémů ve společnosti. PwC je sítí firem s více než 276 tisíci lidmi ve 157 zemích světa. Poskytujeme kvalitní auditorské, daňové a poradenské služby, které podporují naše klienty při dosahování jejich cílů. Více se o PwC dozvíte na www.pwc.com/cz. Název „PwC“ označuje všechny společnosti skupiny PricewaterhouseCoopers International Limited, z nichž každá je samostatným a nezávislým právním subjektem. Více informací na www.pwc.com/structure.