InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Goldies Párty s DJ Hobo

    pátek 29.3 22:00 - Hradní sklípek, Strakonice

  • Velikonoční farmářské trhy s ukázkami pletení z proutí

    pátek 29.3 9:00 - Drahkov

Zobrazit všechny události
 

V Táboře zahájili předprodej vstupenek na unikátní rekonstrukci bitvy

Ilustrační foto  , Autor: Jiří Čondl

Ilustrační foto     Autor: Jiří Čondl

TÁBOR - První desítky vstupenek na premiérovou akci Rekonstrukce bitvy o Tábor prodalo ve středu 8. července táborské infocentru na Žižkově náměstí. Město zahájilo předprodej. Scénář bitvy, který vychází ze skutečných historických událostí, se odehraje 8. srpna na louce u klokotského hřbitova, a to hned ve čtyřech provedeních.

 

„Na každé ze čtyř představení máme k dispozici tisíc vstupenek," uvedla vedoucí infocentra Michaela Kalousková. Vstupné je jednotné: v předprodeji zaplatíte 50 Kč za osobu, na místě 100 Kč za osobu. Děti do 6 let a držitelé průkazu ZTP, ZTP/P s doprovodem budou mít vstup zdarma. Infocentrum je otevřené ve všední dny od 8.30 do 18 a o víkendech od 10 do 18 hodin.

Rekonstrukce historické bitvy o Tábor bude největší kulturní akcí letošního léta. Patří do programu oslav 600 let od založení města. Diváci se při sledování bitvy pomyslně vrátí na konec června 1420, kdy se zhruba 350 jezdců pod vedením hejtmana Mikuláše z Husi vrátilo z Prahy na pomoc Táboru, který oblehla vojska Oldřicha II. z Rožmberka. Husité Oldřicha napadli a porazili.

„Dvouhodinový historický program spojený s rekonstrukcí bitvy vás zavede do dobového ležení. Čekají vás šermířská vystoupení, historická hudba, výuka dobových tanců, ukázky výcviku královských psů, letové ukázky dravců a ochutnávka středověké kuchyně," uvedla vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Radka Šimková.

Bitva bude předvedena čtyřikrát. Časy představení jsou naplánovány takto:
10.00 – 12.30 hod. (v 11.00 hod. bitva)
13.00 – 15.30 hod. (ve 14.00 hod. bitva)
16.00 – 18.30 hod. (v 17.00 hod. bitva)
19.00 – 21.30 hod. (ve 20.00 hod. bitva)

Program v Klokotech nabídne i neplacenou část: historické tržiště, dětskou herní zónu, katovnu a mučírnu.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace