Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bořil vyhlíží repete v Lize mistrů a přiznává: Když jsem ten pohár zvedal, byl jsem dojatý

Když se stal v únoru kapitánem, měl lehkou obavu, aby Pražané na jaře nepokazili famózní podzim. Společně s týmem však Jan Bořil závěr ročníku zvládl a po středečním posledním utkání se Spartou mohl převzít mistrovský pohár. Rodák z Nymburku věří, že červenobílí dokážou po obhajobě titulu také znovu postoupit do základní skupiny Ligy mistrů.

Kapitán Slavie Jan Bořil zvedá nad hlavu pohár pro mistra ligy
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Je pro mě velkou poctou a ctí už jen stát se kapitánem, natož zvednout pohár. Hrozně jsem si to přál. Když mě do funkce zvolili, trochu jsem se bál, abychom to náhodou nepokazili. Ale kluci i trenéři mi hrozně pomohli a hrozně jsme se všichni stmelili. Bylo to vidět na hřišti. Když jsem ten pohár zvedal, byl jsem dojatý," řekl Bořil.

Slávisté po podzimu vedli ligu o 16 bodů před Plzní, ale západočeský rival se k nim před začátkem nadstavbové části přiblížil na rozdíl šesti bodů. Červenobílí potom zvládli klíčový vzájemný duel s Viktorií a nakonec v sezoně získali ještě o dva body více než před rokem.

"Bylo to strašně těžké. Měli jsme opravdu velkou porci náročných zápasů. Hráli jsme v Lize mistrů, k tomu někteří kluci hráli i za nároďák. Ale myslím, že jsme ukázali, že jsme nejlepší a že jsme právem mistry," upozornil Bořil.

Nepřipouštěl si, že by se sezona kvůli pandemii koronaviru nemusela dohrát a Slavia by mohla přijít o titul. V březnu byl ročník přerušen a znovu se rozběhl až na konci května.

"Nad koronavirem jsme nijak moc nepřemýšleli. Bylo to dané a nikdo moc nevěděl, co se může stát. Když jsme byli doma během nouzového stavu, plnili jsme podrobně individuální plány a pak jsme přišli připravení. Zaplaťpánbůh se sezona dohrála a jsme rádi, že jsme mohli pohár zvednout," uvedl Bořil.

Repete v Lize mistrů?

Devětadvacetiletý reprezentant se těší na nadcházející boj o Ligu mistrů a věří, že Pražané navážou na loňský postup do skupinové fáze. Do kvalifikace pravděpodobně slávisté vstoupí až v závěrečném 4. předkole, které se bude jako jediné hrát na dva zápasy. Ostatní předkola pohárových kvalifikací budou kvůli koronaviru mít pouze jedno utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Borussia Dortmund - Slavia Praha

"Motivace je velká. Všichni viděli, kdo v té Lize mistrů je, kdo sem přijel. Těšíme se na to a doufejme, že tam zase postoupíme. Je to něco neuvěřitelného. Pro kluky, kteří přišli na jaře, to bude další krok, další meta. Doufám, že pokud se tam dostaneme, tak bychom postoupili ještě do jarní části," zakončil Bořil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články