Hrubý potřeboval novou výzvu, Pilař cítí, že ho Jablonec chtěl a chce ukázat kvalitu

Hrubý potřeboval novou výzvu, Pilař cítí, že ho Jablonec chtěl a chce ukázat kvalitu

Jen pár hodin po posledním jabloneckém vystoupení v sezoně se na severočeské Střelnici pochlubili dvojicí nových tváří. 

Kádr zkušeného kouče Petra Rady druhý červencový čtvrtek rozšířili jak Robert Hrubý (v lize 148 startů, 13 gólů a 19 asistencí), tak Václav Pilař (124 vystoupení, 16 branek a 16 gólových přihrávek).

Oba se s A-týmem již přivítali a na stejném místě se budou i s Ivanem Schranzem opět hlásit 27. července, kdy klubu startuje letní příprava.

Zatímco prvně jmenovaný šestadvacetiletý střední záložník dorazil z Ostravy na roční hostování s opcí, druhý zmíněný a o něco starší křídelník se značce Miroslava Pelty zavázal na příští dvě sezony.

"Jednání s Jabloncem bylo u obou hráčů konkrétní a velmi rychlé, jak u spolupráce s Miroslavem Peltou bývá zvykem. Vašek Pilař podepsal smlouvu na dva roky, Robert Hrubý bude v Jablonci na ročním hostování s opcí. Pro oba hráče je to posun a věřím, že budou platnými hráči v týmu Petra Rady do nové sezóny,“ citoval web fkjablonec.cz slova agenta Jiřího Müllera.

A co dojmy samotných jabloneckých nováčků? "Novou výzvu jsem potřeboval, v Ostravě jsem strávil skoro čtyři roky, takže se na to moc těším. Věřím, že to bude alespoň stejně úspěšný rok pro Jablonec, jako byl tento. Jablonec je klub, který každý rok hraje o nejvyšší příčky, takže z tohoto pohledu je to pro mě nová zkušenost, protože jsem evropské poháry ještě nehrál," prozradil na fkjablonec.cz Hrubý, jenž svou kariéru odstartoval ve Slavii a zahrál si také za Teplice.

Zbrusu novou herní etapu hodlá začít také bundesligou ošlehaný Pilař. "Je to pro mě nová výzva. Rád jsem angažmá v Jablonci přijal, chtěl jsem sem jít. Cítím, že mě Jablonec chtěl, Chci ukázat kvalitu a chci se tady porvat o místo. Ambice mám velké a vždycky jsem je měl. Vidím, že tady je dobrý mančaft a dobrý lidi kolem. Ambice klubu jsou pro mě důležité a Jablonec chce být vysoko," uzavřel na fkjablonec.cz jednatřicetiletý exreprezentant.