Lídra Werderu Gebre Selassieho čeká spousta odpočinku: Maximálně si zakopu s mými kluky v Liberci

Lídra Werderu Gebre Selassieho čeká spousta odpočinku: Maximálně si zakopu s mými kluky v Liberci

Theodor Gebre Selassie po mimořádně vydřené záchraně Werderu (po dvou remízách s Heidenheimem) přiznal, že tolikrát jako v nedávno skončené bundesligové sezoně ještě za svou kariéru před kabinou určitě nemluvil...

"Za poslední půl rok jsem zestárl o hodně. Jeden fanoušek mi psal, že zestárl alespoň o deset let a cítím to stejně. Bylo to hodně náročné. Jak fyzicky, tak psychicky. Od začátku sezony se nám hrozně na paty lepila smůla. Měli jsme spoustu zraněných a táhlo se to s námi po celou sezonu. Paradoxně nám pomohla pauza kvůli koronaviru. Mohli jsme tak mít v podstatě další přípravu. Kdyby nebyla, asi bychom se z té negativní spirály dostávali těžko. Po pauze nám zbývalo deset zápasů. Říkal jsem si, že šest z nich musíme vyhrát a bude to ok. Těžký cíl, ale ne nereálný," uvedl na webu sport.cz exliberecký zadák, jenž hraje německou ligu osmým rokem.

Po psychické stránce to bylo dle jeho slov hrozně náročné a pořád platí, že to byla špatná sezona. "Očekávání byla úplně jiná. Od začátku se nám děly neuvěřitelné věci. Zranilo se nám třeba pět stoperů, a tak se narychlo dělaly přestupy, ke kterým by normálně nedošlo. Takhle se to plácalo půl roku, až jste najednou na pozicích, ze kterých je těžké se dostat, neuděláte-li nějakou vítěznou sérii. S prominutím jsme se v těch sr.čkách babrali celý rok. A naštěstí se v nich neutopili. To je tak jediné pozitivní, i když jednu věc ještě musím ocenit. Nevím, kolik týmů by se ze stejné situace dokázalo zvednout. Kolikrát jsme už byli v podstatě mrtví! Ne jenom jednou, ale ikskrát. V posledních deseti kolech jsme hráli tak čtyři zápasy, které člověk musí vyhrát, kdy prostě hraje o všechno, jinak je v háji. A pak už to nebylo ani v našich rukách. Je to takový malý zázrak, že to vyšlo. Tak obrovský kámen mi po sportovní stránce ze srdce ještě nikdy nespadl," ulevil si bývalý reprezentant Česka, jehož vyjádření vyšlo na stránkách sport.cz.

Pokladník Werderu je rád, že nebyl u pádu o soutěž níž, jako se to stalo sponzorsky silnému Hamburku, jehož čeká již třetí rok ve druholigových patrech. "Jen vidíte, jak hrozně komplikované je zpátky se dostávat. A kor pro takhle tradiční kluby. A to ještě finanční možnosti Hamburku jsou někde jinde než naše, byť ve druhé lize jim možná někteří sponzoři odešli. Ale určitě měli ambice se po sestupu ihned vrátit. A teď je čeká již třetí sezona ve druhé lize, což je pro město jako Hamburk po sportovní stránce katastrofa," podotkl třiatřicetiletý rodák z Třebíče, který se rozpovídal pro server sport.cz.

To, kdy se začne připravovat na nový ročník 2020/2021, zatím neví a následující týdny by měl trávit čas ve městě pod Ještědem. "Ještě není jasně dané, kdy se máme potkat. Odvíjí se to od toho, kdy začne bundesliga, což ještě není oficiálně určené a až podle toho trenéři naplánují přípravu. Počítám s prvním nebo druhým týdnem v srpnu. Myslím, že měsíc volna teď bude super. Mám v plánu odpočívat, co nejvíce to půjde! Maximálně si zakopu s míčem s mými kluky v Liberci na zahradě," zakončil na sport.cz spoluhráč Jiřího Pavlenky, podle nějž šlo o neuvěřitelně dlouhou sezonu, protože od startu letní přípravy uběhl více než rok, což nikdy nebylo.

Kdo z nich se vrátí zpátky do ráje? Podívejte se na jedenáctku slávistů půjčených na hostování!