Quantcast

Hrubá kůže - strhující drama na Nat Geo

| redakce | tisk

Televizní stanice National Geographic chystá do vysílání první zcela hraný seriál s názvem Hurbá kůže. Předlohou osmidílného seriálu z produkce Scott Rudin Productions a Fox 21 Television Studios byl knižní bestseller z pera Annie Proulxové.

V čele hvězdného obsazení spatříme Davida Thewlise a Marciu Gayovou Hardenovou. Ti nás v příběhu plném tajemství a napětí přenesou do období konce 17. století v takzvané Nové Francii.

Děj seriálu Hrubá kůže se točí kolem záhadných vražd osadníků usazujících se v nelítostné divočině Nové Francie v 90. letech 17. století. Zdá se, že nepokoje přerostou v občanskou válku. Z krveprolití jsou podezřelí jak Angličané zastoupení společností Hudson's Bay Company, tak skupina původních obyvatel Kanien'kehá:ka (Irokézové), pravděpodobně ve spojení s Angličany. Primární snahou je vyhnat Francouze z kolonizované oblasti. Seriál z tvorby Elwooda Reida vznikl podle románového bestselleru Annie Proulxové. Poprvé jej diváci National Geographic na svých obrazovkách spatří 3.8.2020

Hrubá kůže (foto: Nat Geo)
▲ Hrubá kůže (foto: Nat Geo)

Děj se odehrává ve Wobiku, malé osadě na území dnešní provincie Québec. Katolická církev sem vyslala jezuity, aby přivedli místní pohany na pravou víru, Francie se snaží oblast rovněž zabydlet například takzvanými “Filles du Roi“, neboli “královými dcerami“, mladými ženami, které se zde mají provdat a založit rodiny. Nesourodá skupina vyvrhelů, násilníků i nevinných osob se na křižovatce civilizace koncem 17. století musí vyrovnat se všemi krutými nástrahami osudu, konkurenčními zájmy a propletenými vazbami.

Hrubá kůže je příběhem o přežití a snaze vytvořit civilizaci uprostřed nekonečných lesů“, říká tvůrce a výkonný producent projektu Elwood Reid. “Osadníci zde v nekonečném a nelítostném “Novém světě“ hledají štěstí, ať už jde o chudé bezzemky, děti ulice, hrabivé obchodníky, chudé dívky s nadějí provdat se v zemi domnělé hojnosti a bohatství či lidi hledající pravou víru. Ti všichni se střetávají s brutální realitou svých snů. Ocitají se v neprostupných lesích dlouho obývaných neznámými národy, které jejich příjezd sledují s opovržením, ovšem také zjištěním, že bude nutné s těmito nově příchozími uzavřít spojenectví.“

Hrubá kůže (foto: Nat Geo)
▲ Hrubá kůže (foto: Nat Geo)

Napínavý příběh je plný dobrodružství, prozkoumávání a ambicí snílků i bojovníků, z nichž mnozí mají poněkud utopickou vidinu světa, jiní jsou zase neomalení, ovšem všichni jsou nuceni vyrovnat se s nástrahami zrádného neznámého světa. Se sílícími tlaky se utvářejí nečekaná spojenectví, ale i prohlubují staré sváry. Nové rodiny vznikají na pozadí zdánlivě nevyčerpatelného přírodního bohatství amerického kontinentu. Střet civilizace, lidí a nemilosrdného světa obchodu je nadčasový, obdobně jako obrazy přírodních krás a skutečnost, že přežijí jen ti nejsilnější.

Na historickou podívanou z produkce Fox 21 Television Studios a Scott Rudin Productions se mohou těšit diváci ve 172 zemích světa a 43 jazycích. Předlohou autorům byl světoznámý román držitelky Pulitzerovy ceny Annie Proulxové. Hlavních rolí se zhostili David Thewlis (“Wonder Woman“) jako Claude Trepagny, Marcia Gayová Hardenová (“The Newsroom“) coby Mathilde Geffardová, Aneurin Barnard (“Dunkerk“) v úloze Hamishe Goamese, James Bloor (“Dunkerk“) coby Charles Duquet, Christian Cooke (“O život“) jako Rene Sel, David Wilmot (“Psychiatr“) v úloze strážníka Boucharda, Thomas M. Wright (“The Bridge“) coby Elisha Cooke, Tallulah Haddonová (“Black Mirror: Bandersnatch“) jako Melissanda, Kaniehtiio (Tiio) Hornová (“The Man in the High Castle“) coby Mari, Lily Sullivanová (“Piknik na Hanging Rock“) jako Delphine a Zahn McClarnon (“Fargo“) v úloze Yvona.

Autorem projektu a výkonným producentem byl Elwood Reid známý například seriálem “The Bridge“. Dalšími výkonnými producenty byli Scott Rudin (“Tahle země není pro starý“), Garrett Basch (“The Night Of“), Eli Bush (“Lady Bird“), David Slade (“Black Mirror: Bandersnatch“) a sama autorka předlohy Annie Proulxová.

Annie Proulxová dosud vydala osm knih včetně světového bestselleru Ostrovní zprávy a povídkové sbírky Close Range. Za své texty získala mj. Pulitzerovu cenu, Národní knižní cenu, Mezinárodní cenu Irish Times pro prózu a ocenění PEN/Faulkner Award. Její povídka Zkrocená hora se původně objevila v magazínu The New Yorker a byl podle ní natočen oscarový snímek.

zdroj: Nat Geo





Reklama




Vybrané články