Jihlava dokázala, že umí jezdit Do práce na kole

09.07.2020 17:04

Do jubilejního 10. ročníku celorepublikové soutěže Do práce na kole se v Jihlavě přihlásilo i přes koronavirovou epidemii 411 účastníků z téměř 60 firem a institucí. Jihlava se tak v přepočtu na obyvatele stala nejúspěšnějším městem na Vysočině.

Jihlava dokázala, že umí jezdit Do práce na kole
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Aktivní účastníci z Jihlavy najezdili při letošní květnové výzvě Do práce na kole 73 299 kilometrů. Chodci a běžci k tomu přidali ještě 11 246 kilometrů navrch. Hlavním cílem měsíc trvající soutěže je ukázat prostřednictvím týmové motivace, že většinu cest do práce, případně obecně po městě je možné realizovat bez použití auta. To je také důvodem, proč je v soutěži důležitější než počet kilometrů samotná pravidelnost ekologického dojíždění. V Jihlavě překonalo požadovanou pravidelnost 66 procent celkem 70 týmů a 260 soutěžících v kategorii.

„Z jihlavského magistrátu se letos zúčastnilo celkem 27 lidí, do soutěže se každoročně zapojují i členové vedení města. Podporu nám svou účastí dodávali radní, kteří jsou i vášnivými cyklisty, Jaroslav Vymazal a Daniel Škarka. Potěšila mne však i účast radní pro kulturu Silvie Čermákové. Všem velice děkuji a doufám, že stejně jako já vydržíte do práce docházet bez auta i nadále,“ dodala jihlavská primátorka Karolína Koubová.

A právě uvolněný radní pro dopravu Jaroslav Vymazal oceněným týmům, ale i jednotlivcům poblahopřál a předal ceny. Hlavní cenou byla koloběžka Yedoo, kterou získala Veronika Šourková z týmu „Socky na kole“. V týmové pravidelnosti získal hlavní losovanou cenu tým „S(k)laďáci“.

„Výkonnostní kategorie letos získaly charitativní aspekt, jelikož soutěžící své kilometry „věnovali“ několika dobroprojektům a ty byly na celorepublikové úrovni podpořeny dle výsledků národním organizátorem,“ doplnil Jaroslav Vymazal.

V kategorii „Výkonnost pro dobrou věc“ mezi muži najezdil za květen první v pořadí Kamil Zajíček 1983 km a první mezi ženami Květa Neprašová pak 1 105 km. Hodnocena byla i kategorie „Běhej pro dobrou věc“, kde první mezi muži Jakub Novotný měl na kontě za květen 305 km. Z žen byla nejúspěšnější Jitka Buriánová s 270 km.

Nejvíce účastníků pak „věnovalo“ své kilometry Nadačnímu fondu Na kole dětem Josefa Zimovčáka. S ním se můžete projet Vysočinou a přispět tak na dobrou věc opět v září, konkrétně v sobotu 12. září, v rámci akce Na kole dětem Vysočinou www.nakoledetemvysocinou.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …