Stadler získal první zakázku na nové lokomotivy Euro 6000

Lokomotiva Stadler Euro 6000. Foto: Alpha TrainsLokomotiva Stadler Euro 6000. Foto: Alpha Trains

Španělský nákladní dopravce Captrain España patřící francouzským státním drahám SNCF podepsal s leasingovou společností Alpha Train kontrakt na dodávku až

Španělský nákladní dopravce Captrain España patřící francouzským státním drahám SNCF podepsal s leasingovou společností Alpha Train kontrakt na dodávku až 21 nových elektrických šestinápravových lokomotiv Stadler Euro 6000. Captrain se tak stane prvním zákazníkem nové lokomotivy, která se bude vyrábět v někdejším závodu Vossloh ve španělské Valencii.

Podpis smlouvy oznámila společnost Alpha Trains v tiskové zprávě.  Kontrakt počítá s jedenácti lokomotivami a opcí na dalších deset kusů. Pět z těchto lokomotiv bude mít normální rozchod 1435 mm pro dopravu mezi Španělskem, Francií a Lucemburskem. Ostatních šest lokomotiv bude na rozchod 1668 mm, který je na většině území Španělska. Z počátku mají jezdit hlavně mezi městy León a Asturias.

Lokomotivy mají být dodány do druhé poloviny příštího roku. Mají být schopny táhnout vlaky o hmotnosti až 1800 tun pod různými napájecími soustavami.

Tagy Alpha Train Captrain Stadler Euro 6000 Stadler Rail
48 komentářů