Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

O prostředí a vlastnostech DiRT 5 už v oficiálním traileru

UPDATE + hra dovolí upgrade z PS4 na PS5.

UPDATE - níže popisovaný trailer o prostředí a funkcích hry už je k dispozici oficiální cestou:

Watch on YouTube

Původní zpráva 9.7. - Z obchodu PlayStation Store unikl nový trailer o vlasnostech DiRT 5 v kostce. Byl sice rychle odstraněn z YouTube, ale dochovalo se pár mirrorů a lze tak potvrdit autenticitu novinek, které odkryl.

Předně, tato závodní hra od Codemasters umožní bezplatný upgrade z PS4 verze na PS5 verzi (to samé, co bylo dříve oznámeno pro Xboxy).

Dále ukázal pár lokalit (Brazílie, Maroko, USA) i avizoval mnoho herních režimů, které mají fanoušci rádi z minulých dílů série - včetně Gymkhana, Stampede, Sprint či Path Finder. Dále tu budou módy jako Time Trial, Land Rush, Ultra Cross, Rally Raid, Ice Breaker atd.

Chybět v říjnu nebude ani Photo mód, podpora lokálního mulťáku ve splitscreenu pro čtyři hráče či editor polepů na auta.

Prakticky souběžně se vynořila spekulace, dle níž Microsoft údajně nutí partnerské výrobce vyvíjející něco pro Xbox One či Xbox Series X, aby používali jeho systém Smart Delivery.

Zdroje VGC tvrdí, že prý je Microsoft v tomto směru velmi aktivní. Rád by docílil stavu, aby každá hra pro tuto platformu umožňovala bezplatné přechody mezi verzemi pro různé konzole i přenos uložených pozic (hráčských profilů).

Finální slovo sice mají vždy jednotliví výrobci her, leč i když nakonec Smart Delivery nevyužijí, má existovat od MS značný tlak, aby aspoň dovolili lidem upgrade zdarma na lepší verzi hry.

Zřejmě tedy nastane jakýsi střet dvou filozofií: této od Microsoftu a pak přístupu Take 2, kteří nacenili NBA 2K21 pro nextgen konzole o 10 dolarů výše, bez možnosti bezplatného upgradu na tyto verze.

Read this next