Hlavní obsah

Naplivali nám do tváře, zlobí se fandové na fotbalisty po velkém triumfu

Bratislava

Žádná společná radost s fandy. Fotbalisté Slovanu Bratislava se po výhře 1:0 ve finále domácího poháru nad Ružomberkem vyhnuli tradiční děkovačce s tribunami, což příznivce pořádně napružilo. Zejména kotel, kde se sdružuje nejtvrdší jádro.

Foto: Profimedia.cz

Slavící fotbalisté Slovanu Bratislava po triumfu v domácím poháru.

Článek

„Nemilým překvapením byla reakce týmu a postoj k jeho dvanáctému hráči. Po slavnostním ceremoniálu jsme se společné děkovačky nedočkali,“ cituje stanovisko ultras Slovanu pravda.sk.

Proč to všechno? Hráči Slovanu podle slovenských médií reagovali na události z předchozího ligového zápasu s Michalovci. Během něj vytáhl kotel transparent s nápisem White Lives Matter, který se ve světě začal objevovat jako reakce na diskuse o rasismu po případu smrti George Floyda.

V kádru Slovanu je i vícero fotbalistů tmavé barvy pleti, kteří se údajně mohli cítit dotčeni. Podobným projevům se sice tentokrát fanoušci Slovanu vyhnuli, zato atakovali Slovenský fotbalový svaz, organizátora poháru. Na šéfa slovenského fotbalu Jána Kováčika padaly vícekrát během zápasu drsné urážky.

Úplně osamoceni ale fandové nezůstali. „Milým překvapením bylo, že jako jediní dva z celého klubu přišli s námi oslavit triumf majitel (Ivan Kmotrík) a sportovní ředitel (Richard Trutz). Ostatní nám naplivali do obličeje,“ dodali naštvaní ultras na Facebooku.

Slovan čeká ještě poslední zápas sezony, také doma. V sobotu přivítá v derby Trnavu, po zápase mají přijít na řadu další oslavy – mistrovské.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín