Slavisté opanovali anketu LFA | SK Slavia Praha
Více

Slavisté opanovali anketu LFA

Slávisté v anketě LFA o nejlepší hráče a trenéra sezony 2019/20 opanovali hned 6 kategorií. Tu hlavní pro nejlepšího hráče pak ovládl Ondřej Kolář.

Hráč sezony – Ondřej Kolář

Slávistická brankářská jednička v hlasování, v němž brali účast trenéři, kapitáni ligových mužstev a vybraní novináři, obdržel 91 bodů a s ohromným náskokem zvítězil v hlavní kategorii ankety LFA. To, že je cena ve správných rukou dokazuje úchvatná statistika 23 čistých kont a pouhých 10 inkasovaných branek ve 31 ligových utkáních, do kterých Ondřej Kolář nastoupil. Dominanci sešívaných v letošním ročníku dosvědčuje i to, že na 2. místě se umístil Tomáš Souček, na 3. místě Nicolae Stanciu a na 4. příčce Petr Ševčík. Není zároveň tak překvapením, že se Ondřej Kolář umístil na prvním místě i v doprovodné anketě za nejlepšího brankáře.

Trenér sezony – Jindřich Trpišovský

Toto ocenění ani nemohlo mít jiného adresáta. Jindřich Trpišovský se se Slavií během 35 ligových kol radoval z vítězství ve 26 případech. Ze všech utkání vydoloval celkově 85 bodů, což je ještě o 2 více než minulý rok. Sešívaní navíc vstřelili ze všech týmů nejvíce gólů (69) a zároveň jich i nejméně obdrželi (12).

Cizinec sezony – Nicolae Stanciu

Slavia na začátku roku Nica Stancia představovala jako #SUPERPOSILU a především po jarních výkonech lze jednoznačně říct, že se nejednalo o označení přehnané. Během ligového ročníku se stihl postarat o 11 asistencí a 4 branky. Dvakrát navíc dosáhl i na titul Přihraj:Krále asistencí pro nejproduktivnějšího nahrávače ligy. V první polovině sezony vytvořil skvělé záložní trio s Josefem Hušbauerem a Tomášem Součkem, jaro pak už bylo v jeho režii. V anketě cizinec sezony se ale neumístil na předních pozicích jako jediný slávista jenom on. Na 3. místě skončil Petar Musa, který má na svém kontě 14 gólů a 2 asistence. Kromě triumfu v kategorii cizince sezony si Nicolae Stanciu přirozeně odnesl prvenství i v doprovodné anketě o záložníka sezony, ve které si pro sebe 3. místo urval i Petr Ševčík.

Útočník sezony – Petar Musa

Petar Musa začal sezonu na hostování v Liberci. Po povedeném podzimu pak doplnil útočné řady Slavie. Ke svým 14 gólům stihl přidat i 2 asistence, navíc se dokázal prosadit a adaptovat k okamžitému střílení gólů hned ve dvou klubech. Po zásluze tak byl mladý Chorvat zvolen nejlepším útočníkem ligy za ročník 2019/2020.

Objev sezony

Tuto kategorii sice sešívaní neopanovali, v užší nominaci měli ale hned tři zástupce. Na 2. místě se umístil David Zima, na 3. místě Petar Musa a 7. příčku pak obsadil Lukáš Provod.

Obránce sezony

Na stupně vítězů se v této doprovodné kategorii dostali hned dva slávisté. O pouhé dva body skončil na 2. místě Ondřej Kúdela, bronzové 3. místo pak připadlo Vladimíru Coufalovi.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články