Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Narkomani v Česku pohazují jehly, kde se dá: Holčička si ji zabodla do boty, chlapec do nohy

Narkomani v Česku pohazují jehly, kde se dá: Holčička si ji zabodla do boty, chlapec do nohy
Zdroj: Pixabay
+ Další 2 fotografie
nebezpečí
Nechat děti běhat venku může být nebezpečné v mnoha důvodů. Jedním z nich je také to, že mohou snadno narazit na použité injekční stříkačky, což řešili v posledních týdnech policisté z Brna. Pětiletý chlapec se o jednu jehlu zranil poblíž školky a dvouleté holčičce se zabodla do boty. Upozornil na to web TN.cz.

V dnešní době, kdy narkomani bez rozvahy rozhazují použité injekční stříkačky kde je napadne, je nebezpečné pustit dítě ven. Stejné nebezpečí platí i pro zvířata nebo dospělé. Brněnští strážníci během června řešili hned několik incidentů, kdy se nějaké dítě zranilo o použitou jehlu. Dětem navíc začaly prázdniny a často budou pobíhat venku v krátkém oblečení.

Jehlu si můžete zapíchnout do nohy nebo boty

A nejde nutně o malé špunty, jedná se také o starší děti, které už mají o problematice drog určité vědomosti. "Pětiletý chlapec se poranil o stříkačku nedaleko zábrdovické mateřské školy a s matkou musel na vyšetření do Dětské nemocnice," uvedl pro TN.cz mluvčí brněnských městských policistů Jakub Ghanem.

Další případ se stal v židenické ulici Pod sídlištěm, kde si parta starších chlapců hrála. Jeden z nich zakopl, upadl a jehla se mu zapíchla přímo do nohy. Dvouletá holčička z Řečkovic si stěžovala matce, že ji tlačí něco v botě. Měla v ní totiž zapíchnutou použitou jehlu, kterou poslali policisté na odborný rozbor.

Šikovné děti postupovaly opatrně

Šéf "měšťáků" Luboš Oprchal pochválil dvě děti, které našly injekční stříkačky poblíž svých škol a věděly moc dobře, co mají dělat, nezávisle na sobě. Jehel se ani nedotkly a rovnou kontaktovaly policii. Vylíčil, že jim děti vysvětlily, kde se nachází a domluvily se s policisty, že počkají, až na místo dorazí, pak jim pomohly při hledání. "Přesně takový postup jsme doporučovali na ilustrovaných informačních kartách, které strážníci připevňovali na dětská hřiště a posílali do škol a školek," vylíčil pro TN.cz Oprchal.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy