bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ruská hvězda se upíše Minnesotě, byť do NHL nesmí. Co Sorokin a Romanov?

10. července 2020, 2:33

Václav Jáchim

Představitelé Minnesoty jsou připraveni podepsal smlouvu s Kirilliem Kaprizovem, byť vedení NHL tento týden rozhodlo, že se ruská hvězda nesmí zúčastnit letošního play off. Stejně jsou na tom další reprezentanti sborné Ilja Sorokin a Alexander Romanov.

Vedení ligy odmítlo start ve vyřazovacích bojích pro ty hokejisty, kteří působili během sezony 2019-20 jinde. Zmíněná trojice Rusů byla dosud zaměstnána v CSKA Moskva – o Sorokina za Atlantikem stojí New York Islanders, Romanov je zase nadějí pro Montreal.

NHL ale zároveň umožnila, aby se uzavřené kontrakty počítaly jako regulérní. Pokud tedy dotyční uzavřou nováčkovské smlouvy, jejich první rok bude uznán, ačkoli hokejisté nesehrají jediný soutěžní zápas. Tato skutečnost je pro ně výhodná, díky tomu se jim o rok zkrátí doba, po níž mohou jednat o kontraktu s výrazně lepšími podmínkami.

Zástupci Minnesoty jsou podle The Athletic připraveni tuto skutečnost přijmout a Kaprizova podepíší. Otázkou ale zůstává, kde bude olympijský vítěz 2018 hrát. Do NHL nesmí, příští ročník má začít až 1. prosince. „Nevylučuji, že Kaprizov zůstane příští sezonu v Kontinentální lize. Možné jsou i jiné varianty, ale nevím, zda budou reálné," uvedl generální manažer Bill Guerin.

Podle jeho vyjádření je třeba zachovat trpělivost. „Všichni čekáme – a dočkáme se chvíle, kdy Kaprizov nastoupí za Wild. Jakmile nastane ta chvíle, seznámíme ho s NHL," doplnil někdejší vynikající útočník, jenž ruského reprezentanta během minulé sezony navštívil osobně v Moskvě.

Zatím je otázkou, zda Kaprizov zůstane v CSKA Moskva. Klub nesmí překročit platový strop ve výši 900 miliónů rublů a přistoupil k některým úsporným opatřením. Ale do zámoří nečekaně odchází Nikita Nestěrov, loučí se i další hráči, třeba by se finanční prostředky na Kaprizova našly.

Naopak Ilja Sorokin s pokračováním v moskevském klubu nepočítá. Navzdory tomu, že první zápas NHL může za Islanders chytat až koncem roku, zlatý medailista z her v Koreji dal najevo, že s CSKA nepodepíše nový kontrakt. Také Alexander Romanov má namířeno za Atlantik. V Montrealu s ním jednoznačně počítají, což několikrát zopakoval generální manažer Marc Bergevin.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.