HTC se dostává z červených čísel

HTC se dostává z červených čísel
2020-07-09T21:19:04+02:00
• 10. 7. 2020

Zdroj: Steemit.com

Za uplynulé dva roky bylo vydáno nespočet negativních zpráv týkající se finanční situace u společnosti HTC, která postupně dokázala ztratit veškerý podíl na trhu s chytrými telefony. Nicméně nejnovější informace výrazně zbrzďují propad a výsledky k červnu tohoto roku evidují slušný nárůst příjmů. Ačkoliv tchajwanský výrobce zcela minimalizoval množství telefonů v aktuálním portfoliu, tak nejen poslední novinka přispěla velkou měrou.

5G odrazovým můstkem

Za minulý měsíc se HTC může pochlubit impozantními příjmy ve výši 22 milionů dolarů, což ještě v roce 2019 odpovídalo součtu výsledků za 5 měsíců. Oproti předchozímu měsíci se jedná o nárůst ve výši 63,55 procent, přičemž meziroční pokles se stále pohybuje na 55,57 procentech. Vše s největší pravděpodobností odšpuntoval opožděný 5G model s názvem U20 5G, na který čekali skalní fanoušci značky po celém světě.

Na něj navazuje telefon Desire 20 Pro teprve z nedávné doby, jehož umístění ve střední třídě přiláká jiný typ zákazníků, ti by se měli postarat o udržení nastaveného tempa směrem vzhůru. Firma bohužel nezmiňuje podíl z jednotlivých segmentů, protože za určitými příjmy stojí také jejich virtuální realita. Nakonec v blízké budoucnosti budou muset vstoupit na více trhů, aby HTC nenaráženo do mantinelů jen v rámci domácího prostředí.

Zdroje: gizmochina.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat