Pravda, lež, nebo něco mezi?

Pravda, lež, nebo něco mezi?

Tisk

pravda nebo lez 200Vynikající knihu nám v červnu naservírovalo nakladatelství Ikar, konkrétně psychologicky laděný mrazivý příběh Pravda, nebo lež americké autorky Colleen Hooverové. Čtení vám bude až nepříjemné!



O autorce

Colleen Hooverová je bestsellerovou autorkou New York Times, jejíž romantické příběhy se těší obrovskému ohlasu čtenářů. V češtině autorce doposud vyšly knihy Bez naděje a Ztracená naděje, které jsou součástí úspěšné volné série HOPELESS, dále pak román Život jedna báseň ze série SLAMMED a pět samostatných románů. Autorka pravidelně střídá žánr young adult s literaturou pro dospělé čtenáře. Pravda, nebo lež (Verity) je jejím prvním pokusem o psychothriller. Precizně vystavěný inteligentní román, ze kterého mrazí, se ihned po svém vydání v roce 2018 stal bestsellerem. Colleen žije v Texasu s manželem a třemi syny.

O čem to je

Mladá autorka Lowen Ashleighová se po smrti matky ocitá v dluzích a je nucena vystěhovat se z bytu. I to je jeden z faktorů, proč přijme lukrativní nabídku dopsat úspěšnou knižní sérii světově proslulé autorky Verity Crawfordové, jež je po nehodě upoutána na lůžko, neschopná sama se o sebe postarat. Kvůli rešerším se nastěhuje do sídla Crawfordových, seznamuje se s rodinou, jejich minulostí a je v šoku, kolik nepříjemných událostí je potkalo. Od prvního okamžiku, kdy se náhodně setkali, pomalu podléhá kouzlu okouzlujícího Jeremyho Crawforda. Zlom přijde v okamžiku, kdy mezi rukopisy Verity najde děsivou autobiografii, která odkrývá pravdu o tom, co se ve skutečnosti děje v této rodině…

Pravda, lež, nebo něco mezi?

Každá skutečnost má tři strany – objektivní pravdu a pak to, jak ji vnímají lidé, co jsou v tom angažovaní. Dokážete rozlišit, co je pravda a co lež? Co když to není tak jednoduché? Autorka si hraje s konceptem pravdy a svědomí a bravurně dokáže brnkat na struny toho, co se jí právě hodí do krámu a tím čtenáře pěkně mate. Příběh ve své podstatě je velmi jednoduchý, ale dokázala ho sepsat výjimečným způsobem, kdy jste prakticky nuceni pokračovat ve čtení dál a dál, jen abyste našli ultimativní pravdu.

Komu se kniha zalíbí?

Rozhodně nejde o ledajaké čtení jen a pouze pro čtenářky, a taky nejde o pohodové letní čtení, jelikož z toho, co čtete, vás občas zamrazí. Máme tu tajemství, napětí, skvěle gradovaný příběh s nečekaným zakončením, tudíž z toho usuzuji, že knihu mohu doporučit všem těm, kdo si libují v psychologických thrillerech.

pravda nebo lez

Název: Pravda, nebo lež
Autor: Coleen Hooverová
Žánr: román
Originální název: Verity (2018)
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2020, pevná
Počet stran: 328
Hodnocení: 90 %

Odkaz na web: https://www.euromedia.cz/pravda-nebo-lez/kniha/11107/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Michal Březina: „Cestování v čase otvírá široké brány nápadům, to mám opravdu rád.“

michal brezina200Michal Březina (* 1977) v bujarém mládí cestoval stopem po Evropě za vydatnými zážitky, z dlouhé chvíle běsnil v několika metalových kapelách, po trvalém usazení v rodinném životě spolupracoval s e-magazíny Sci-fi svět Vanili nebo How...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Jak se vypořádat se šikanou? S pomocí králíků!

Kralik perexKatka přestoupila na novou školu. Spolužáci se zdáli být milí i navzdory tomu, že si s nimi neměla co říct. Láska, kapely, filmy – to byly jejich oblíbená témata. Katka byla zamilovaná do bývalého spolužáka a měla i oblíbenou kapelu, ale mluvit...


Literatura

Fejetony s příchutí Británie: Mé anglické sezony

me anglicke sezony 200Po roce od vydání prvotiny fejetonů Anglické listí aneb Coolturní šok české autorky Aleny Damijo přináší nakladatelství Ikar druhý spis fejetonů s názvem Mé anglické sezony aneb Fucktografická ročenka. Tentokrát nabízí bližš...

Divadlo

Městské divadlo Mladá Boleslav uvede premiéru mystické komedie Hotel mezi dvěma světy

premiera200Hru francouzsko-belgického autora Erica - Emmanuela Schmitta Hotel mezi dvěma světy uvede v pátek 21. dubna Městské divadlo Mladá Boleslav. Inscenaci, která se hraje v překladu Michala Lázňovského, režíruje Petr Mikeska.

...

Film

Můj týden s Marilyn: na chvíli se dotknout hvězdy
ImageJedna z největších hollywoodských ikon všech dob Marilyn Monroe právě prožívá vrchol své slávy, když poprvé vstupuje na britskou půdu, aby zde natočila film Princ a tanečnice. Jeho režisérem i hlavním představitele...