Liverpoolský šéf Klopp i jeho asistenti o kvalitách Jaroše dobře vědí...

Liverpoolský šéf Klopp i jeho asistenti o kvalitách Jaroše dobře vědí...

Mladý gólman Vítězslav Jaroš za asistence svého agenta Viktora Koláře ze společnosti Sport Invest prodloužil smlouvu ve městě Beatles a s tamním Liverpoolem, který je již devatenáctinásobným šampionem Premier League, podepsal dlouhodobý kontrakt.

"Smlouvu v Liverpoolu nedostanete jen tak, Víťa si ji musel tvrdě vybojovat a my jsme rádi, že se naše volba, poslat ho do Liverpoolu už v dorosteneckém věku, ukázala jako správná. Pravidelně trénuje s týmem, který suverénně ovládl anglickou ligu, z Anglie na něj chodí jen ty nejlepší reference, o jeho dobré pozici svědčí i to, že byl pozvaný na týmovou oslavu anglického titulu. Sice se nedostal na hřiště, ale ostatní ho berou jako součást mužstva. Tohle všechno, stejně jako každý trénink s Liverpoolem, jsou pro něj obrovské zkušenosti," vyprávěl na jeho adresu manažer Kolář.

"Momentálně je situace taková, že by se měl Víťa po sezoně opět zapojit do přípravy s A-týmem Liverpoolu, nadále by měl s mužstvem pravidelně trénovat a chytat za U23. Výhledově by se nejspíš řešilo jeho hostování, aby si vyzkoušel i mužský fotbal. Trenér Klopp i jeho asistenti o Víťových kvalitách dobře vědí. Každý jeho další krok s nimi budeme konzultovat," doplnil zástupce perspektivního strážce svatyně.

A co pohled samotného Jaroše? "Je to pro mě skvělá zpráva, vlastně sen, když mi klub jako Liverpool dal smlouvu na další roky. Už tady působím tři sezony a tohle je velká známka důvěry. Klub mi dal najevo, že ve mně vidí budoucnost, čehož si nesmírně vážím. V poslední sezoně jsem byl zraněný, nevěděl jsem, co se mnou bude. Teď mám v tomhle směru jasno a můžu se soustředit jen na fotbal. Liverpool chce obecně vychovávat co nejvíc hráčů ze své akademie pro první tým, myslím, že úroveň akademie je skvělá a někteří kluci už v A-týmu naskakují třeba na deset minut. U brankářů je situace složitější, protože my na deset minut do zápasů naskakovat nemůžeme, ale stanovili jsme si s klubem nějaký plán mého rozvoje a já mám velkou touhu dokázat, že se Liverpool rozhodl správně. Za dobu mého působení v Liverpoolu jsem se naučil opravdu hodně. Hned v první sezoně jsem trénoval pod Stevenem Gerrardem, což je největší klubová legenda, dostal do mě jejich mentalitu jít za vítězstvím, nic nevypustit. Podmínky pro rozvoj jsou tady na vynikající úrovni. Cítím, že jsem se hodně posunul a věřím, že to dokážu i nadále přenášet na hřiště," liboval si osmnáctiletý rodák z Příbrami, jehož čeká v červenci oslava devatenáctin.