České Budějovice shání devět nových kloubových autobusů

Hybridní autobus Volvo ve službách českobudějovické MHD. Pramen: DPMCBHybridní autobus Volvo ve službách českobudějovické MHD. Pramen: DPMCB

  Dopravní podnik města České Budějovice (DPMCB) vypsal novou zakázku na dodávku devíti kloubových nízkopodlažních autobusů s pohonem na naftu.

 

Dopravní podnik města České Budějovice (DPMCB) vypsal novou zakázku na dodávku devíti kloubových nízkopodlažních autobusů s pohonem na naftu.

Vyplývá to ze zadávací dokumentace zveřejněné na profilu zadavatele. DPMCB oslovil ještě před vypsáním soutěže v takzvaných předběžných tržních konzultacích sedm výrobců: SOR Libchavy, Iveco, Solaris, Volvo, Scanii, Evobus a MAN. Důvodem bylo vyjasnění zadávacích podmínek a zjištění, co a kdy jsou výrobci schopni dodat. https://tenderarena.cz/#/dodavatel/seznam-profilu-zadavatelu/detail/Z0000439/zakazka/352204

Dopravce poptává v soutěži s odhadovanou cenou 90 milionů korun celkem 9 kloubových autobusů s kapacitou nejméně 125 osob, z toho nejméně 40 sedících. Autobusy budou klimatizované, nízkopodlažní, budou vybaveny USB zásuvkami, Wi-Fi a kamerami. Podle zadávací dokumentace by měly být autobusy dodány postupně do konce příštího roku. Uzávěrka nabídek je 10. srpna, jediným kritériem při hodnocení bude cena.

V Českých Budějovicích se za poslední rok testovaly dva kloubové autobusy: hybridní Volvo 7900 LAH a SOR NS 18. Hybridní Volvo v květnu nakonec dopravce koupil. I proto nakonec místo původního plánu na 10 vozidel soutěží aktuálně jen devět autobusů.

Tagy Dopravní podnik města České Budějovice DPMCB kloubové autobusy
11 komentářů