Rada dostal úkol, aby dal na Střelnici šanci kanonýrovi Slavoje Vyšehrad, který prošel oběma "S" i Empoli

Rada dostal úkol, aby dal na Střelnici šanci kanonýrovi Slavoje Vyšehrad, který prošel oběma "S" i Empoli

Protože se Jablonec v posledních týdnech a měsících střelecky zasekl a v roce 2020 ve Fortuna:lize mimochodem neskórovali Doležal, Chramosta ani Matoušek, na Střeleckém ostrově se dá očekávat ofenzivní větrání.

Ivan Schranz, Václav Pilaři Robert Hrubý už jsou jistými příchody a mluví se i o několika dalších známých jménech, s tím, že sportovní úsek severočeského celku má v plánu také výraznější zabudování perspektivního forvarda Tomáše Čvančary, jehož zastupuje agentura Nehoda Sport.

Ten patří právě zelenobílým barvám, ale zhruba před rokem byl zapůjčen druholigovému Slavoji Vyšehrad, v jehož barvách se určitě neztratil a Petr Rada ho v nadcházející letní přípravě řádně vyzkouší.

190 centimetrů vysoký devatenáctiletý útočník, jehož tržní cena je podle specializovaného serveru transfermarkt.com okolo šesti milionů korun, zasáhl v dosavadní sezoně FNL do dvaceti duelů.

Patnáct dosavadních startů v základní sestavě Slavoje se mu následně podařilo přetavit ve třináct přesných zásahů, díky čemuž se s Klobásou z Jihlavy, Matějkou z Ústí a Vlkanovou z Hradce Králové stále pere o střeleckou korunu druhé nejvyšší soutěže.

Bývalý ofenzivní hráč Sparty i Slavie to svého času zkoušel i v zahraničí, konkrétně na Apeninském poloostrově, kam se odebral loni v lednu na půlroční hostování. V Empoli však nastupoval zejména za juniorku a s prvním týmem jen trénoval. "Celý tehdejší půlrok hodnotím kladně, protože jsem trénoval s hráči, kteří hrají Serii A. Musel jsem se vrátit, protože sportovní ředitel, který mě přivedl, přestoupil do Sampdorie. Řešilo se, zda půjdu za ním, ale nějak se to nestihlo, tak jsme se dohodli, že bude lepší se vrátit sem, kde budu hrát, než strávit půl roku v Itálii a jenom trénovat," zavzpomínal si Čvančara.na nedávnou minulost.

Bude konečně současný spoluhráč Nitrianského, Švejdíka, Černého či Suchana pálit také ve Fortuna:lize? Peltova značka by to potřebovala...