Amulet: Tajemný dům skrývá děsivého obyvatele

Filmová společnost Magnet Releasing zveřejnila první trailer k novému hororu Amulet. Scénáristický debut herečky Romoly Garai podle traileru nabídne spoustu děsivých až úzkostlivých momentů doprovázené drsným a děsivým soundtrackem od Sarah Angliss.

Příběh se zaměřuje na bývalého vojáka Tomaze, který po těžkém zranění zůstává sám a opuštěný v centru Londýna. Pomocnou ruku mu nabídne místní jeptiška, která jej ubytuje do chátrajícího domova Magdy a její nemocné matky bydlící nahoře. Za to, že jim pomůže opravit a postarat se o dům, dostane jídlo a nocleh zdarma. Tomaz ale díky této štědré příležitosti nezískává pouze střechu nad hlavou, ale také novou lásku, kterou cítí k Magdě. Čím více se ale s Magdou sbližuje, tím více zjišťuje, že žena žijící v horním patře, kterou nikdy neviděl, nebude tím, čím se zdá.

V hlavní roli Tomaze se objevil rumunský herec Alec Secareanu, kterého můžete znát díky roli ve filmu Na konci světa, za kterou získal nominaci na cenu Britského nezávislého filmu. Roli Magdy si zahrála švýcarská herečka Carla Juni, herečka si zahrála také ve filmu Brimstone po boku Dakoty Fanning. Ve vedlejších rolích se objeví řecká herečka Angeliki Papoulia nebo herečka známá z Harryho Pottera Imelda Staunton. Režisérka a scénáristka filmu Romola Garai se převážně živí jako herečka, nicméně jejím režijním debutem byl krátkometrážní snímek Štětka z roku 2012. Po osmi letech přichází se svým prvním celovečerním hororem Amulet.

Snímek byl již promítán na filmovém festivalu v Sundance, kde posbíral silné reakce jak poroty, tak diváků. K dispozici bude film od 24. července 2020.

Zdroj: Magnolia Pictures