iOS 14 – k dispozici je veřejná beta verze

iOS 14 – k dispozici je veřejná beta verze
2020-07-10T10:38:26+02:00
• 10. 7. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Přichází čas pro všechny, kteří nepatří mezi registrované vývojáře. Apple totiž vydal první beta verzi iOS 14, která je k dispozici ke stažení veřejným testerům. Ovšem i v tomto případě platí obvyklá upozornění týkající se beta verzí. Je velmi pravděpodobné, že v průběhu používání zaznamenáte chyby a další problémy spjaté se systémem. Vřele nedoporučujeme instalovat systém na vaše primární zařízení. Před samotnou instalací se pak ujistěte, že jste veškerá svá data zálohovali. 

iOS 14 je konečně k dispozici i veřejnosti

Operační systém iOS 14 přinesl samozřejmě hned celou řadu významných novinek. Tou nejvýraznější je jednoznačně přepracovaná domovská obrazovka nabízející widgety. Nových funkcí se dočkala také nativní aplikace Zprávy, konkrétně služba iMessage. Apple do systému implementoval i vlastní QR kódy, vylepšenou Siri a lepší stabilitu. Co je nového v druhé betě je prozatím nejasné. S jistotou lze říci, že Apple zapracoval na stabilitě a výkonnosti. 

iOS 14

Zdroj: Apple

Tunu dramatických změn dozrál i systém iPadOS 14. Z velké části se zaměřuje na zdokonalení uživatelského rozhraní. Některé aplikace, jako jsou Fotky a Hudba, mají nové postranní panely, čímž se celkový koncept systému blíží k macOS. Přibyla funkce Universal Search a také Scribble. Kromě toho americká společnost také vydala první veřejné beta verze dalších systémů: iPadOS 14 (otestujeme), macOS 11 Big Sur, tvOS 14 a watchOS 7. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat