Thiem vybojoval postup do finále vlastní exhibice. O titul si zahraje s Berrettinim, nebo Rubljovem

10. 7. 2020, 13:30
Aktuality 0
Dominic Thiem bude na své vlastní exhibici Thiem's Seven bojovat o titul. Třetí hráč světa na domácí antuce v Kitzbühelu v semifinále po obratu zdolal světovou dvanáctku Roberta Bautistu. V zítřejším finále si zahraje s Matteem Berrettinim, nebo Andrejem Rubljovem.
Dominic Thiem

Dominic Thiem během koronavirové přestávky rozhodně nelení. Nejlepší rakouský tenista se před srpnovým restartem sezony zúčastnil úvodního dílu Adria Tour na Balkáně, který vyhrál, dále domácí akce Austrian Series Pro a také UTS v Nice.

Momentálně si vede skvěle i na své vlastní exhibici. Na domácí antuce v Kitzbühelu ještě nenašel přemožitele. Skupinou prošel bez ztráty setu a v dnešním semifinále po obratu zdolal 6-7(5) 6-2 6-2 Roberta Bautistu.

Thiem měl navrch i v úvodní sadě, ale zbytečně si utkání zkomplikoval, když zahodil náskok dvou brejků a dramatické přes hodinu trvající úvodní dějství nakonec ztratil v tie-breaku. V dalších dvou setech ovšem nenabídl soupeři jediný brejkbol a suverénně světovou dvanáctku přehrál.

V zítřejším finále bude třetí hráč světa pod Hahnenkammem čelit Matteovi Berrettinimu, nebo Andrejovi Rubljovovi. Jejich semifinále bylo opakovaně přerušované deštěm, naposledy za stavu 4-6 a 1-2 z pohledu Itala.

Thiem's Seven se hraje formátem Turnaje mistrů se dvěma čtyřčlennými skupinami, semifinále a finále. Tenisté si rozdělí prémie ve výši 300.000 eur (8 milionů korun), vítěz získá třetinu.

• EXHIBICE THIEM'S SEVEN •
Kitzbühel, Rakousko, antuka
páteční výsledky (10. 7. 2020)
• Semifinále •
Thiem (Rak.) - Bautista (Šp.) 6-7(5) 6-2 6-2
Berrettini (It.) - Rubljov (Rus.) 4-6 1-2 / přerušeno deštěm
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist