Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Matka, která v Brně ubila své tříměsíční miminko, se odvolala proti trestu 18 let vězení

Vraždu tříměsíčního dítěte v Brně, za kterou jeho matka dostala u Krajského soudu v Brně v polovině června 18 let vězení, bude řešit Vrchní soud v Olomouci. Žena se proti výši trestu krajského soudu odvolala. Uvedla to mluvčí soudu Klára Belkovová. Žena se k činu z loňského října přiznala, u soudu uvedla, že dítětem udeřila o madlo dveří v odstaveném vozidle. Hrozilo jí až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Dvaadvacetiletou žena dítě zavraždila pod vlivem alkoholu loni 6. října. V nepojízdném odstaveném autě na parkovišti u čerpací stanice dítě podle rozsudku opakovaně bila pěstmi do hlavy a následně s ním udeřila o madlo dveří. Způsobila mu tím mnohočetné rány na hlavě, dítě krvácelo do mozku.

Pokud by dítě přežilo, byl by to zázrak

„Je evidentní, že nikdo jiný se na zranění poškozeného nepodílel. Zranění odpovídá tomu, co popisovala obžalovaná i jak popisuje znalecký posudek. Údery byly tak silné, že způsobily to, co způsobily, a obžalované muselo být jasné, že když takto útočí, že to dopadne špatně. Pokud by to dítě přežilo, byl by to v podstatě zázrak," uvedl v odůvodnění rozsudku z 19. června předseda senátu Aleš Novotný.

Žena si na dítěti vybila vztek kvůli tomu, že si neměla jak zapálit cigaretu

Žena se pohybuje mezi lidmi bez domova. Před soudem uvedla, že byla se synem v autě a chtěla si zapálit. Šla proto na čerpací stanici, kde chtěla koupit sirky, nabídli jí ale jen zapalovač, na který neměla peníze. Následně v autě zapalovač hledala.

„Pak jsem viděla toho malýho v mých rukách. Praštila jsem s ním o to madlo, já si pamatuju jednou. Pak jsem ho zakryla a usnula," uvedla žena. Když se podle ní probudila, dítě vyfotila a snímek poslala známému. Ten jí řekl, ať zavolá záchranáře.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky vražda, dítě, miminko, odvolání, věznice, Brno, madlo, Vrchní soud v Olomouci, Krajský soud v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matka, která v Brně ubila své tříměsíční miminko, se odvolala proti trestu 18 let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.