Auto se po nárazu roztočilo na silnici! Policie vyšetřuje dvě těžké nehody na Lounsku
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Louny

Lounsko - Dvě těžké dopravní nehody, které se staly v jeden den v okrese Louny, vyšetřují policisté. K oběma došlo v neděli 10. května odpoledne.

První z nich měla zavinit 47letá žena z Lounska. Podle dosavadních zjištění řídila na silnici za obcí Sýrovice ve směru na Radíčeves osobní vozidlo zn. Škoda Fabia. Na přímém úseku se však nepodívala do zpětného zrcátka a začala předjíždět osobní vozidlo zn. Škoda Octavia. V tu chvíli ji však už předjíždělo vozidlo zn. Audi A5.

"Došlo ke střetu, při němž byla Škoda Fabia roztočena a odražena na svodidla. Vozidlo Audi následně narazilo do předjížděné Škody Octavie a obě auta také skončila ve svodidlech. Policisté provedli u všech řidičů dechové zkoušky, které vyloučily, že by někdo ze zúčastněných užil alkohol," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Při nehodě došlo ke zranění dvou osob. Dvacetiletý řidič vozidla Audi utrpěl tříštivou zlomeninu ruky a musel být hospitalizován. Zranění jeho spolujezdkyně spočívalo naštěstí v pouhém pohmoždění a po vyšetření v nemocnici byla propuštěna. Škoda, která při nehodě vznikla, byla předběžně celkově vyčíslena na 380 tisíc korun.

Další nehodu ze stejného dne má mít na svědomí teprve 21letý řidič, také z Lounska. Kolem páté hodiny odpoledne měl projíždět obcí Staňkovice směrem na Bitozeves. Při průjezdu zatáčkou podle zjištění policistů nepřizpůsobil rychlost a na mokrém povrchu dostal smyk. V jeho důsledku s vozidlem přejel do protisměru, kde narazil do protijedoucího motocyklu.

"Jeho řidič i spolujezdkyně tím přepadli přes vozidlo na zem a utrpěli zranění. Dvaapadesátiletá žena musela být kvůli zlomeninám nohy opakovaně operována, zranění jejího o rok mladšího muže nebylo závažné. Celkově se hmotná škoda podle předběžného odhadu vyšplhala na 130 tisíc korun. Ani v tomto případě nebylo u zúčastněných řidičů zjištěno požití alkoholu," pokračuje policejní mluvčí.

Začátkem července vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 47leté ženy i 21letého muže pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Za jeho spáchání zákon stanoví trest odnětí svobody v rozmezí šesti měsíců až čtyř let, případně peněžitý trest. Vyšetřování obou případů probíhá na svobodě.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru