52 příběhů – nejen pro seniory pro oživení vzpomínek

Tanecni v nocni kosili 1
Padesát dva příběhů sloužících pro oživení vzpomínek přenesou čtenáře do druhé poloviny 20. století. Jsou rozděleny do čtyř částí podle ročního období a zahrnují i tipy, jak s tématy dále pracovat. Kniha pomůže s procvičením paměti a případným zamyšlením.

Taneční v noční košili je jedinečný soubor povídek určených pro předčítání nebo společné čtení v kruh blízkých, přátel či v domovech pro seniory. Příběhy, které připravila známá spisovatelka Ivona Březinová, nás přenesou do doby druhé poloviny 20. století. Připomenou nám významné události, zvyky, způsob života či společné soužití více generací. Při jejich čtení se těm, kteří v té době prožívali své mládí a žili velký kus života, začnou vybavovat vlastní zážitky. Příběhy tak inspirují ke společnému vzpomínání v rodinném či přátelském kruhu. Tím se posilují vzájemné vazby a starší člověk tak má i možnost předat zkušenosti dalším generacím.
Kniha je rozdělena do čtyř částí podle ročních období. Na začátku každého období je připojen kapsář nápadů, jak s tématem příběhu dále pracovat a jak jej rozvíjet. Následují příběhy, které uvozují určité téma, a otázky pobízející ke společnému vzpomínání, k procvičování paměti a k zamyšlení.
Kniha je určena pro čtení doma, ale i pro individuální či skupinovou práci v domovech pro seniory.

Ukázka z knihy

Tanecni_v_nocni_kosili.indd

Taneční v noční košili

52 příběhů – nejen pro seniory pro oživení vzpomínek
Autorky: Ivona Březinová, Klára Cingrošová, Radka Franců

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-88290-33-9
Doporučená cena: 250 Kč

 

Knihu Taneční v noční košili vydalo nakladatelství Pasparta, kde najdete další ukázky.

O autorkách

Ivona Březinová je spisovatelkou na volné noze, šest let vedla semináře tvůrčího psaní na Literární akademii. Její prvotina Zrcátko pro Markétu načala bohatou řadu knih od leporel přes pohádky, příběhy pro malé čtenáře (F jako FíkVítej, Karle!Ďasík a Ďáblík), populárně naučné texty a encyklopedie až po romány pro teenagery. Pro dívky vydala literární cestopisy (tzv. Béčkovky) a nevyhýbá se ani závažným tématům (Lentilka pro dědu EduKluk a pesŘvi potichu, brácho, triptych Holky na vodítku). Mnohé její publikace získaly ocenění a byly přeloženy do cizích jazyků. Autorka ráda beseduje se svými čtenáři. Dále napsala knihy: To si piš!Ťapka, kočka stěhovaváPomeranče v podprsenceDeník vodnice PuškvoryKde jsi, Pierote?Lucka Luciperka a mnohé jiné.

Zdroj informací: Albatros Media

Klára Cingrošová vystudovala sociální práci na VOŠ sociální práce, v současné době pracuje na Městském úřadě v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi jako koordinátorka volnočasových aktivit pro seniory. Má dlouhodobou zkušenost s aktivizací seniorů, absolvovala řadu kurzů a výcviků zaměřených na práci se seniory. Napsala knihu Jak jsme vařili a jedli.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Pasparta_120x60_logo

Nakladatelství PASPARTA bylo založeno organizací APLA Praha jako sociální podnik s cílem vylepšit informovanost veřejnosti v oblasti autismu a dalších oborech, a zároveň poskytnout lidem s poruchou autistického spektra pracovní uplatnění. Klade si za cíl vydávat publikace pro odbornou a další zainteresovanou veřejnost z oblastí psychologie, pedagogiky, speciální pedagogiky a dalších příbuzných oborů.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTaneční v noční košili
52 příběhů – nejen pro seniory pro oživení vzpomínek

Březinová, Ivona - Cingrošová, Klára - Franců, Radka

Pasparta, 2019

Napsat komentář