Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Velké tajemství odhaleno: Iveta Bartošová nenáviděla Lucii Bílou a bála se jí jako čert kříže

Lucie Bílá a Iveta Bartošová (2008).
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 13 fotografií
NEPŘÁTELSTVÍ
Když se na veřejnosti potkaly, naoko se usmívaly a padala samá milá slova, ve skutečnosti to ale mezi Ivetou Bartošovou (†48) a Lucií Bílou (54) strašně skřípalo. Především již před šesti lety zesnulá princezna českého popu nemohla kolegyni zapomenout její mimořádný úspěch a obviňovala ji z různých věcí. „Její sláva, úspěch i peníze měly být moje,“ zlobila se. Zlobu vůči ní si vybila i v písničce.

Promarněný talent

Obě byly v devadesátých letech na vrcholu, ale zatímco Lucie Bílá (54) si tvrdě a profesionálně šla za svým cílem a nemarnila talent, Ivetu Bartošovou (†48) bohužel spíš než zpěv prezentoval jeden skandál za druhým. Nakonec už národ ani nezajímalo, jak zpívá, jen to, co zase vyvede za nepříjemnosti.

Iveta ale samozřejmě ze svých proher nevinila vlastní pády, nýbrž ostatní.

Výčitky

„Když obě začínaly, chovaly se k sobě jako sestry a dohodly se, že v kariéře budou postupovat společně. Pak se ale jejich dráhy rozešly. Lucka stoupala dál na vrchol, kdežto Iveta zažívala strmé pády. Bohužel si úspěch kolegyně vzala osobně. Měla pocit, že s ní Lucie bojuje, nebo, v tom horším případě, že ji chce rovnou zničit,“ napsala Arturova bývalá chůva Zlata Dvořáková alias Golda v knize Iveto, sbohem..., kterou se bránila proti nejrůznějším nařčením ze strany bývalé zaměstnavatelky.

Ivetina antipatie vůči Lucii Bílé měla kořeny už v devadesátých letech.

Voodoo

„V době, kdy se narodil Artur, Bílá Bartošovou navštívila a darovala jí figurku. Iveta si vzala do hlavy, že Lucie dělá černou magii a chce jí ublížit. ‚Určitě je to voodoo panenka,‘ říkala tehdy vyděšená Iveta. A aby ji mocné síly, kterými Bílá měla vládnout, nemohly dál negativně ovlivňovat, dárek vyhodila do popelnice. Pak se okolí s hrůzou svěřovala, že v tom jsou opravdu čáry, protože ta figurka se znenadání znovu objevila u ní doma!“ svěřila se Golda se vzpomínkami.

Křehkou zpěvačku přesvědčilo o spolčení Bílé s temnotou i to, že když od ní dostala kamínek pro štěstí, nešel vůbec rozbít.

Nenávist

„Proto je tak slavná a všechno jí vychází, jinak by nemohla být o tolik úspěšnější než já,“ vysvětlila si vzestup mnohonásobné Slavice sama pro sebe Bartošová. „Naplno to asi nikdy nahlas neřekla, ale já mám pocit, že Iveta ve skutečnosti nemůže unést, že je někdo prostě lepší než ona,“ tvrdila Zlata Dvořáková.

Rozhodně ale nejde jen o osamocený názor. Stejné věty od Ivety slyšela i její matka Svatava a řada přátel a spolupracovníků Bartošové. „Iveta Bílou nesnášela. Říkala, že co patří Lucii, mělo patřit jí. Úspěch kolegyně považovala za osobní zradu,“ říkal našemu redaktoru před svou smrtí exmanžel Bartošové Jiří Pomeje (†54). A prakticky totožná slova od Ivety slyšeli i mnozí další, které jsme oslovili.

Sama Lucie Bílá vždy zachovávala dekorum a o své kolegyni nikdy nemluvila ve zlém. Když Iveta zemřela, sdílela na sociálních sítích svíčku ve tvaru srdíčka a když už na ni později přišla řeč, mluvila o ní s úctou.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy