Její matka Andula Sedláčková patřila k obdivovaným prvorepublikovým herečkám. Hvězdná dráha ji svedla dohromady s politikem Františkem Xaverem Hodáčem, ačkoli byla provdaná za právníka Josefa Kašpara. Co se nezdařilo v manželství, podařilo se v tajném vztahu: Andula v roce 1926 přivedla na svět své první, vymodlené dítě, holčičku Marcelu.

Hodáč už měl dvě děti, Ivana a Natašu, která se proslavila pod pseudonymem Gollová. Andula si přála, aby i její dcera kráčela v hereckých šlépějích a zametala jí cestičku. Malá slečna vyrůstala mezi celebritami své doby, Václav Vydra mladší ji bral na výlety, pozornost jí věnoval i Hugo Haas. V roce 1939 Andula založila vlastní divadlo a 13letou dceru v něm rovnou angažovala. Po válce se Marcela začala objevovat i ve filmech.

Zlom nastal v roce 1949, kdy Marcelu oslovili známí, kteří chtěli emigrovat na západ. Marcela má chatu v Kynžvartu, nezná tam náhodou nějakého převaděče, jenž by jim pomohl dostat se za hranice? Mladá herečka jednoho znala a známým ho doporučila. Z dotyčného se ale vyklubal agent StB a všichni putovali do vazby.

Marcela byla odsouzena ke 12 letům za mřížemi za spoluvinu na velezradě. Zároveň to znamenalo, že si v uměleckém světě už neškrtne, ačkoli ji nově nastupující prezident Zápotocký v roce 1953 amnestoval. Uplatnění mohla najít jen v oblastních divadlech za nuzný peníz. Vězení navíc podlomilo její fyzické i psychické zdraví. Nikdy se z toho nevzpamatovala.

V 60. letech přijala stálé zaměstnání metařky v podniku Sady, lesy a zahradnictví a pečovala o svou stárnoucí matku. Po její smrti se krátce blýskla v souboru Národního divadla a v roce 1968 emigrovala s přítelem do Švýcarska. Zřejmě ale nenašla sílu začít tu nový život, a tak se záhy vrátila zpět do Prahy. Budoucnost před sebou už neviděla. Měsíc po svých 43. narozeninách spáchala sebevraždu.