Hlavní obsah

Přežil jako zázrakem. Střelec z metru mířil policistovi na hlavu, minul

– Detroit
Novinky, mso

O obrovském štěstí může hovořit černošský policista z Detroitu. Při zatýkání na něj totiž 20letý Afroameričan Hakeem Littleton vytasil pistoli, ale z necelého metru se do policisty netrefil. Strážníci palbu opětovali a útočníka zastřelili, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při zatýkání vystřelil Američan policistovi z blízkosti na hlavuVideo: AP

 
Článek

Incident se stal v sobotu 4. července při oslavách amerického dne nezávislosti přibližně ve 12:30 (18:30 SEČ).

Útočník policistovi v rychlosti mířil na hlavu, ale netrefil. „Je to jednoduše zázrak, že strážník přežil,“ řekl šéf detroitských policistů James Craig. Dodal, že policista nejblíž k Littletonovi neměl ani čas vytáhnout svou služební zbraň.

Policistovi, který v Atlantě zastřelil černocha Brookse, hrozí za vraždu až trest smrti

Amerika

Přestřelka pak nabrala rychlý spád. Během pěti sekund se střílelo hned osmkrát. Polovinu střel stihl podle Craiga vypálit útočník, než ho policisté zasáhli a upadl na zem.

Littleton zemřel až po převozu do nemocnice, zatímco žádný z policistů nebyl zraněn. Celý incident vyvolalo zatčení útočníkova kamaráda, což Littleton nechtěl dopustit. Sám byl přitom v podmínce kvůli neozbrojené loupeži, za kterou byl potrestán.

Newyorští policisté střelili muže ozbrojeného loveckým nožem

Amerika

Craig uvedl, že policie se rozhodla video z útoku zveřejnit kvůli protestům Black Lives Matter proti rasismu. Někteří lidé totiž jen několik hodin před střelbou demonstrovali před budovou policie a na sociálních sítích po útoku pro změnu někteří uživatelé tvrdili, že útočník na policisty vůbec nestřílel. Z videa je ale patrné, že jako první vytáhl zbraň a pokusil se policistu zastřelit.

Reklama

Výběr článků

Načítám