Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Hvězda internetu DJ Roxtar přiznal závislost na kokainu: Za drogy jsem dal 40 tisíc měsíčně

    Děti, neberte drogy, staňte se slavnými a budou vám je dávat zadarmo. Tak zní hláška z kultovního vánočního bijáku Láska nebeská, ale pro úspěšného dýdžeje Dominika Turzu, který je známý jako DJ Roxtar, šlo o denní chleba. Expresu přiznal, že kvůli závislosti na kokainu, alkoholu a marihuaně byl dokonce v léčebně. Aktuálně je přes sto dní čistý.

    O Dominiku Turzovi je v posledních týdnech hodně slyšet, a to hlavně na sociálních sítích. Jelikož jako dýdžej přišel o práci, rozhodl se rozjet svůj projekt s maňáskem Adolfeenem, který se přes noc stal hitem internetu.

    Na YouTube má statisícovou sledovanost a dá se říct, že Dominikova hvězda zase začíná zářit. Ještě v únoru bylo ale vše jinak. Tehdy se rozhodl dobrovolně nastoupit do léčebny pro závislé.

    „V léčebně jsem byl kvůli závislosti na kokainu, alkoholu a marihuaně. Už jsem viděl, že moje kariéra jde dolů, zasahovalo to do mého osobního života, tak jsem se v únoru rozhodl, že nastoupím čtyřtýdenní léčbu. Já si myslím, že to vyšlo. Jsem přes sto dní čistý. Myslím si, že se ke drogám a alkoholu už nikdy nevrátím. Hlavně nesmím, protože bych začal tam, kde jsem skončil. Ty nápady, které mi chodí za střízliva, jsou něco, co jsem roky nezažil. Hrozně se mi to líbí a vyhovuje,“ přiznal Turza.

    Podle svých slov podlehl prostředí, v němž se roky pohybuje.

    „Myslím si, že dýdžejové mívají problém se závislostmi. Dýdžejing je svět, kde se drogy, alkohol a celkově špatný životný styl hodně propojuje. Je to všude kolem dýdžejů a záleží hodně na každém, jak se s tím popere. Znám hodně dýdžejů, kteří nic neberou a ani nepijou. Znám hodně dýdžejů, kterým to ničí kariéru,“ říká Turza, který se za svou závislost nejdříve styděl, pak se rozhodl vyjít s pravdou ven.

    „Já o tom mluvím otevřeně, pomáhám Drop Inu, pomáhám různým dětem s drogovou primární prevencí. Myslím si, že když to přiznám, budu pod velkým tlakem veřejnosti, abych s tím znovu nezačal. To mi vyhovuje. Můžu pomoct dál, říkat svůj příběh, který může inspirovat,“ popisuje.

    Je pravda, že jako hvězda dostával drogy zdarma?

    „Jsou eventy a párty, kde dostanete drogy zadarmo, jinak si je ale musíte shánět a drogy stojí peníze. Ty peníze jsou úplně vyhozené. Já teď drogy neberu a mám spoustu peněz. Díkybohu. Byly měsíce, kdy jsem za drogy utratil čtyřicet tisíc korun. To zamrzí a zabolí. Je to krásný plat, který můžu využít k něčemu jinému nebo dát na dobročinné účely. O to se teď snažím,“ přiznává.

    Na Turzu jsme narazili v Galerii ocelových figurín v centru Prahy, což není prostředí, v němž se dýdžejové pohybují.

    „Je pro mě těžké být ve společnosti lidí, kteří pijou nebo berou drogy. Když jsem si zkusil nějaké to hraní, musím se soustředit na svou práci. Přišel jsem o přátele. O lidi, kteří se kolem mě motali, když jsem užíval, a teď si nemáme co říct. Ale to mi nevadí. Nacházím nové přátele. Máme úžasnou partu na anonymních narkomanech a alkoholicích. Je to úžasná organizace. Řídím se podle jejich Modré knihy – 12 kroků a můžu všem doporučit, co pijou nebo mají problém se závislostí. Začnete tímhle. Sto dní je pro mě fantazie. Jdeme na dalších sto dní,“ uzavřel Turza, jehož aktuálním cílem je být čistý rok.

    Přiznává ale, že je to každodenní boj.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 neděle 8. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      139
    • Trapas
      63
    • Tvl
      39
    • Cože
      37
    • Haha
      34
    • Sladký
      28