cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  12.07.2020 13:06:54

Více než 13 000 bitcoinových adres má hodnotu přes 1 000 000 USD

Podle nejnovějších statistik existuje v současnosti jen něco málo přes 13 000 bitcoinových adres, na kterých jsou uchovávány bitcoiny v hodnotě více než 1 000 000 dolarů. Ukazují tak data z analytické platformy Glassnode.

Na té mimo jiné najdete spoustu dalších statistik, včetně například celkového počtu adres, nových adres, adres s určitým množstvím bitcoinů či určitou dolarovou hodnotou, mnoho různých indikátorů i třeba statistiky okolo těžby či obchodování na různých kryptoměnových směnárnách.

107 BTC

Přesně takový je při současných cenách přibližný počet bitcoinů, které musíš vlastnit, aby ses mohl považovat za dolarového milionáře v bitcoinu. Není potom divu, že toto číslo se průběžně mění, samozřejmě v závislosti na vývoji kurzu páru dolaru s bitcoinem. I proto jsou velice zajímavé dva následující grafy. Na prvním z nich vidíš jasnou korelaci počtu peněženek, jejichž hodnota přesahuje 1 000 000 USD s vývojem ceny bitcoinu. To by v teorii mohlo znamenat mnoho věcí, ale dá se očekávat, že spousta z těchto peněženek obsahuje bitcoiny určené k dlouhodobému držení (HODLu), což mimo jiné potvrzuje i značné množství analýz.

Druhým a rozhodně neméně zajímavým grafem, který mimo jiné potvrzuje tezi o dlouhodobé držbě, je graf porovnávající vývoj počtu adres s hodnotou přes 1 000 000 USD s počtem adres, na kterých je uchováváno přes 100 bitcoinů.

Kolik je tedy bitcoinových dolarových milionářů?

Na to bohužel stále nikdo nemůže s jistotou odpovědět. Je totiž pravděpodobné, že spousta lidí má své bitcoiny rozdělené napříč více adresami (což je pro bezpečnost i soukromí rozhodně výhodnější). Na druhou stranu stejně tak není nijak vyloučeno, že by někdo vlastnil více z adres, na kterých leží přes 1 000 000 USD v bitcoinu.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Po   9:18  Graf dne – Bitcoin (22.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste