J.J. Abrams připravuje Constantina! Vrátí se Keanu Reeves?

John Constantine je bezesporu jedním z nejoblíbenějších antihrdinů komiksového světa. Dočkal se už dvou hraných zpracování s hned dvěma různými herci. Jedním z nich byl v hraném celovečerním filmu Keanu Reeves, druhým byl v seriálové, komiksu věrnější adaptaci Matt Ryan. Nyní to vypadá, že režisér Abrams se svou společností Bad Robot chystá nové zpracování komiksu Hellbrazer.

Z toho, co zatím víme, chystá J.J. Abrams pro televizi HBO Max sérii Justice League Dark, jejímž je John Constantine členem. Dle nejnovějších zpráv se nyní připravuje i sólový Constantinův film pro studio Warner Bros., pod nímž je podepsána právě Abramsova produkční společnost Bad Robot.

Snímek má mít podobně temný tón, jako další připravované projekty, mezi nimiž je i nedávno oznámená sólovka čarodějky Zatanny. Tu rovněž produkuje Abrams, díky čemuž by třeba mohly být filmy i propojené. Vzhledem k tomu, že Constantine se Zatannou se často potkávají, se to i přímo nabízí.

Vynořila se rovněž i zpráva, že studio zvažuje do role znovu obsadit Keanu Reevese, čímž by si tak po patnácti letech zopakoval roli postavy v novém zpracování. Je otázkou, o jak velký reboot půjde, tedy jestli se pojede úplně odpočátku (v tom případě by mohl být obsazen někdo úplně jiný), nebo se bude navazovat. Tak či tak bude zajímavé zprávy okolo tohoto projektu se vskutku velkým potenciálem sledovat…