InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Požární soutěž má své vítězné týmy, nejrychlejší proudaře i Miss hasičku a hasiče

VACOVICE – V sobotu 11. července proběhl jubilejní 20. ročník soutěže v požárním sportu O pohár starosty Vacovic s volbou Miss hasič - hasička a soutěží o nejrychlejší proudařku a proudaře. Moderování se jako každým rokem ujal starosta Jiří Kabát.

 

Soutěžní týmy se pustily do požárního útoku v kategoriích muži, ženy a veteráni. Počasí nebylo příliš příznivé a v malebném koutu Šumavy byla větší zima než v níže položených obcích.
Košaři, kteří se máčeli v kádích se studenou vodou, hřál jen zápal pro boj o místo na slunci, které začalo trochu hřát až ke konci soutěže. Pozitivní bylo, že skvěle připravená soutěž alespoň celá nepropršela. Ale hasičům prý voda nevadí!
Na start se postavilo celkem sedmnáct týmů. Padl jen jeden neplatný pokus u mužů ze Štěchovic a nedošlo na žádný úraz ani možnost, že by k něčemu takovému mohlo dojít, jako tomu bylo na pohárové soutěži v minulém týdnu.

První tři místa v kategorii mužů obsadily Litochovice s časem 20.86, druhá byla Sudoměř s časem 20.93 a třetí místo obsadili muži z Rovné za čas 21.34.

V kategorii žen se nejlépe dařilo hasičkám z Novosedel, které dokončily požární útok v čase 20.21. Druhé místo obsadily ženy ze Štěchovic s časem 23.10 a třetí byly hasičky z Rovné s časem 23.27.

Ze čtyř týmů veteránů se nejlépe vedlo hasičům ze Dřešína, kteří dokončili útok v čase 23.73. Druhé místo vybojovaly Černětice s časem 24.20 a třetí byli hasiči ze Štěchovic s časem 25.04.

Nejlepším proudařem se stal Ivan Pěnča, bojující za Sudoměř. Jeho čas byl 12.10. Nejlepší proudařkou pak Kateřina Božková z Litochovic s časem 15.45.

Nakonec došlo i na volbu Miss hasička a Miss hasič. Letos to byla volba nejen krásy, ale i oblíbenosti u jednotlivých týmů. Miss hasičkou se stala Kateřina Krumpová z Litochovic a titul Miss hasič získal veterán Josef Ernst z Černětic. Místo šerpy, dostali letos vítězové soutěže nákrčník, použitelný i jako ústní rouška.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace